1 stor aubergine3 store røde paprikaSalt og pepper1-2 finhakket fedd m hvitløkSaft av en sitron1 dl olivenoljeStek aubergin og parika i ovnen på 250 grader i ca 30 minDe skal falle sammen og få svarte blemmer i skalletLegg dem i en bolle og dekk til m plastLa stå i 10-15 min til det er lett å dra av skinnetFjern stilker, skinn og frøMos eller finhakk ( gjerne i kjøkkenmaskin)Tilsett resten av ingrediensene og bland til du har ei silkemyk røreAvkjøl og ha på tett glassHolder seg i kjøleskapet i minst ei uke 1 stor aubergine
Rustikk brød medajvar og oliven. Smak til med salt og pepper. Smør Ajvar utover hele deigen, ha på oliven, rosmarin og fingersalt på deigen, rull sammen stramt så det ikke tyter fyll ut
Resultatet ble en litt annerledes kjøttsaus med mer smak av paprika enn tomat. Jeg hadde et halvt glass ajvar i kjøleskapet som var gått ut på dato og måtte brukes til et eller annet
Bakte denne kaken til julebordet med jobben, og den ble veldig godt mottatt av spesielt én kollega. Den er smaksatt med kakao, men farget rød med pastafarge
Form deigen til kjøttboller med fuktige hender. Stek i stekepanne med rapsolje, salt og sesamfrø. I tillegg til kålen spiste jeg de hjemmelagde kjøttbollene med kokte poteter, litt hvit saus og økologisk ketchup
Jeg følte med virkelig som en del av en Desperate Housewives episode. ) Venninner og naboer møtte opp med både store og små barn for å få med seg «cupcake damen» fra Norge
Visste du at den opprinnelige tiramisu ikke var smaksatt med alkohol. Om du likevel ønsker å smaksette med alkohol, må du selvfølgelig føle deg fri til å gjøre det
Han avsluttet artikkelen med en liten refleksjon over hvor mye han setter pris på majonesens nærmest pregløse, unnselige smak, som en kontrast til tendensene i dagens matlaging hvor sterke og rike smaker og smakskombinasjoner og innovasjon står så sentralt
Jeg har kalt dem Melisboller med vaniljekrem, og jeg synes de ble skikkelig gode. Jeg smaksatte melisglasuren med litt sitronsaft, som smakte nydelig med den søte glasuren og vaniljekremen
Siden “har du lyst har du lov”-prinsippet gjelder i LillerLand ble det dermed pannekaker. Snu pannekakene med en stekespade når toppen har begynt å sette seg og få små hull
Ha i tomatpuré (eller Ajvar), paprikapulver og laurbærblad, og fres eit minutt til. Heime på kjøkkenet til mor mi og far min var det alltid ei ladning med tørrpulverposer frå ein viss suppeprodusent i ei skuff ved komfyren
Focaccia er et italiensk brød som vanligvis er smaksatt med havsalt, urter og grønnsaker. Idag har jeg fylt Focacciaen med cherrytomater, rødløk, fetaost, olivenolje, havsalt, rosmarin og oregano
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.