En rustikk og deilig dessert, som jeg tror føyer seg inn blant mine favoritter. Kremen med italiensk ost og espressosmak kan brukes til så mangt, som for eksempel som fyll i kake, muffinstopping eller til friske bær
Jeg har rare kryssallergier til pollen, og pære unngår jeg å spise rå, da klør jeg. Men proteinene endrer seg ved oppvarming, så jeg nyter pærene mine stekt i honning og toppet med hakkede mandler
Primstaven viser i dag første vinterdag, og sesongens aller første snø har fallt over Oslo. Gradestokken har holdt seg på pluss-siden, så bakken er fortsatt grønn og fin
Ingen ting smaker så godt som egen frukt om høstes og utnyttes til glede for seg selv og gjester. Disse posjerte pærene er saftige, søte og med et hint av deilige krydder som vanilje, kanel, stjerneanis og nellik
Pære is er friskt og godt og kan helt fint lages hjemme også. Dette er en sunn og frisk is som smaker kjempegodt og kan nytes i sommervarmen med gooooood samvittighet
Pære og sennepsdressing gir sødme, fetaost gir salt, og valnøtter gir en god crunch til det hele. Skjær pærer i mindre skiver og legg på salamixen sammen med valnøtter og smuldret fetaost
En rustikk og deilig dessert, som jeg tror føyer seg inn blant mine favoritter. Kremen med italiensk ost og espressosmak kan brukes til så mangt, som for eksempel som fyll i kake, muffinstopping eller til friske bær
Jordbær, mango, banan og mange klassiske frukter er veldig vanlig å bruke i dessert. Nå hadde jeg ekstra pærer og ikke epler i fruktfatet, så jeg innrømmer at det var litt påtvunget og det kan blant annet føre til at nye oppskrifter eller smaker skapes
Dette er en salat med fantastisk smakskombinasjon, søt pære med en smakfull chevreost og redikker sammen med knasende sprø valnøtter og en nydelig dressing
Dette blir riktig så godt å ta frem til vinteren, sammen med en liten klatt iskrem eller en klatt pisket kremfløte og gjerne noen friske bær også - makan til dessert
Blåskimmelosten jeg brukte (spansk) er ikke sterk på smak og den er smørbar. Den du får kjøpt i Norge er sterkere og fastere i konsistens og må knuses med gaffel
Da jeg først tenkte på dagens kjøttfrie middag, så tenkte jeg suppe – det er ofte det vi ender opp med, vi synes det er så godt og det er så mye forskjellig man kan lage
Den kan til og med gi et løft til rotfestede norske tradisjoner som syltede pærer. Når en nabo har overskuddslager på pærer er det bare å hente fram gammel kunnskap og sette igang
Og så et ekstra i beredskap. Og spenningen er stor. Kokt med anis, vanilje og kanel. Litt pærebrennevin, som selvfølgelig kan sløyfes av hensyn til mindreårige og andre avholdsfolk, setter en spiss på denne varianten
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.