Kna halvparten av de hakkede pistasjenøttene inn i marsipanen. Strø deretter resten av de hakkede pistasjenøttene over kulene før sjokoladen har tørket
"Julemarsipan, påskemarsipan". Marsipan er digg året rundt. Og når man kan lage en sunn marsipan-variant er det bare å gomle i vei med god samvittighet
– Dypp lakrismarsipan-kulene i bollen med hvit sjokolade, jeg synes det er greit å bruke to gafler siden det da er enklere å få så mye av sjokoladen som mulig til å renne av, før jeg løfter kulene bort på et brett med bakepapir på
Den "tradisjonelle" marsipanen man lager i sunnere stil er gjerne med mandler, sukrinmelis og eggekvitte, men eg ville gjere det i lindastuhaug-stil og slo til med en ingrediens som mange av dere kjenner til, og som gir en fantastisk smak og konsistens i slike oppskrifter
Save Recipe Print. 5 dl fløte 1 egg 1/2 pakke tørr gjær 75 gram sukker 1/2 ts malt kardemomme 1/4 ts kanel 1/4 ts salt 75 gram mykt smør i terninger Hakket sjokolade ( bruk det du vil her av sjokolade, jeg brukte de som du får kjøpt i smågodt disken som er formet som figurer, porøse og gode). Du skal nå ha en glatt fin deig som ikke henger fast i fingrene eller bordet Sett deigen på heving et lunt sted i 45-60 minutter Forvarm ovnen til 200-220 grader Del deigen i 16 like store biter, men pass på å spare litt deig som skal bli hode, nebb og øyne Ta en bit deig og kjevle den til en avlang firkant dryss sjokolade i en stripe litt mot kanten av firkanten, rull sammen til en pølse Rull så hele pølsen så den blir enda litt lenger og form den til en kylling, se bilde under Bruk en kniv til å kutte striper på halestjerten Rull små hoder og sett på kyllingen, samt små nebb og øyne
Jeg har fått flere henvendelser om jeg vil dele oppskriften jeg bruker når jeg lager hjemmelaget marsipan, og det er klart jeg vil ♥ Oppskriften har jeg funnet HER, og jeg synes den er helt super
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.