Ovnsstektegrønnsaker er enkelt, sunt og veldig godt. Vi lager det mye til stekt kylling, medovnsstekte poteter og matyoughurt med urter og hvitløk i til
Server karbonadene sammen medgrønnsaker og dijonkremen. Vanligvis lager vi det meste av maten fra bunnen av, men noen ganger er det greit med halvfabrikata
Bland med litt olje. Spe med fløte. Smak til med salt. 1 andebryst (2 pers)Skjær ruter i skinnet, og legg andebrystet med skinnsida ned i varm stekepanne. Ovnsbakte grønnsaker (1-2 pers)1 liten squash1/2 rødløk2 hvitløksfedd2 små gulrøtter1/4 paprika. Rødvinssaus ( nok til 4)1 rødløk1 fedd hvitløksmør til steking2 dl rødvin1 ss honning1 dl vannkalvefond (smak til - begynn med 2 ts)1 ss smørtimian Jevning- i dag brukte jeg litt maizennaSmelt litt smør i en kjele
Legg grønnsaker og oppskjært lammelår på serveringsfat. Ikke nødvendigvis lett å få tak i, men du kan bestille hos den lokale slakteren, eller hos en du kjenner som driver med villsau
Inspirert av en god venninnes utprøving av nye oppskrifter i påsken, lagde jeg steinbit og restegrønnsaker, med ris og en siste lille rest av hummus til middag
De ovnsstekte grønnsakene ble til etter prøv-og-feil-metoden og bestod av ting fra grønnsaksdisken som så godt ut, kuttet opp i det jeg tenkte ville være cirka passe store biter
Skjær opp passelig mengde grønnsaker i munnfull-store biter (hva kan man egentlig si her. I denne retten fant jeg en veldig god smakskombinasjon, og det var den stekte laksen med ertepureen sammen med ovnsstekt rødløk og kikerter
Dette er en enkel, men vanvittig smakfull middag av laks toppet med frisk persille og revet parmesan, liggende på en seng av cremet og finsnittet fennikel, kål og løk
For meg er dette typisk sommermat som smaker ekstra godt med ferske grønnsaker. Jeg har her altså trukket inn flere typer grønnsaker for modernisere den litt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.