Eple og pæremos kan man begynne å gi fra 4 mnd, og smaker kjempegodt. Vi har så smått begynt å gi kylling i tillegg til grønnsaker også, men foreløpig damper jeg alt hver for seg og fryser i terninger og så plukker jeg bare 3-4 terninger som han får til middag, så blir det litt variasjon fra dag til dag
Eple og pæremos kan man begynne å gi fra 4 mnd, og smaker kjempegodt. Vi har så smått begynt å gi kylling i tillegg til grønnsaker også, men foreløpig damper jeg alt hver for seg og fryser i terninger og så plukker jeg bare 3-4 terninger som han får til middag, så blir det litt variasjon fra dag til dag
300 g tomater (jeg har brukt økologiske i kartong). 300 g tomater. //Slik det ser ut for voksne//. Jeg har fortsatt ikke tatt så veldig mye bilder under matlagingen av barnemat siden jeg ofte lager flere retter på en gang og er dødstrøtt når jeg gjør det, og resultatet (mos) ser ihvertfall ikke så spennende ut, hehe
3 ferske norske poteter, og lages dette på vinters tid så lag av mandelpoteter, de er det mere smak i de potetene. 1 stilk fersk timian, rens den fra stilken,1 stilk flat persille el vanlig kruspersille eller de urtene du måte ha tilgang på3 ss usalta smør + litt vannViktig å ikke krydre med salt og pepper til disse små. 3 poteter2 gulrøtter1 stilk rosmarin1/2 neve basilikum3 ss usalta smør1 dl vannHakk grønnsakene og kok opp og la det såputre til grønnsakene er ferdig kokt, moses med stavmikser el blender. 3 poteter2 gulrøtter1 nepe1 halv boks røde og gule cherrytomater1 liten bit blomkål1 liten neve med flatpersille1 liten neve basilikum3 ss usaltet smør1 dl vannAlt gjøres på samme måte som oppskriftene foran. 1 stk torsk kokes i litt vann uten salt1 gulrot hakkes smått1/4 stk blomkål2 poteter skjæres i små biter1 liten bit fersk ingefær som raspes og has sammen med grønnsakene1 neve kruspersille, hakkes1 dl vann3 ss usaltet smørAlt kokes, og has i blender el stavmikser for å lage pure. 200 g karbonade, ikke bruk kjøttdeig, viktig at barna får rene varer1/2 rød paprika, renses og hakkes3 flådde ferske tomater som hakkes1 avocado1 gulrot hakkes1 neve basilikum hakkes1 dl vann3 ss usaltet smørIkke stek karbonaden med kok den sammen med grønnsakene godt. /Bente 3 ferske norske poteter, og lages dette på vinters tid så lag av mandelpoteter, de er det mere smak i de potetene. 3 ss usalta smør. 3 poteter
Ved langtidssteking på lav temperatur får du god kontroll med å holde kjernetemperaturen under 70 °C, og dermed oppnå et saftig og mørt resultat. 3 kg er ypperlig til langtidssteking, og generelt så trengs hverken salt eller krydder for at kjøttet skal smake godt
For å kontrollere inntak av salt, lager jeg alt fra bunnen av. Lager mat fra bunnen av slik at jeg selv har kontroll over innholder, og bestemmer selv saltmengden
En labrador litt ute av kontroll skal ha satt seg på en pavlova og på den måten skal Eton Mess, som er en lykkelig blanding av knust marengs, bær og krem, ha blitt til
Jeg lager for øvrig en litt liten porsjon, for da har jeg bedre kontroll på prosessen. CC34DCC0-7A03-4636-BADBBB64415B1BBB-5AF40E16-2B64-4359-9065FA51AF581FFA
Jeg har hatt koselig besøk av Kine og vesle Dennis som snart er tre mnd. 3 dl sukker. 3 ss kakao. Fyll formene 2/3 fulle og steik ved 200 °C i 15-20 min. 30 g kakao. 3 dl sukker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.