Oreokake
TINE.no
TINE.no
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • oreokjeks
  • 1 TINE Meierismør
  • 1 TINE Kremgo’® Naturell
  • 1 melis
  • 1 TINE Kremfløte
  • 1 kokesjokolade
  • 1 egg
  • 1 vaniljesukker
  • 1 sukkerSlik gjør du detLag bunnen først. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Ha i smeltet smør og bland godt. Sett en kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm, rett på et kakefat og press kjeksbunnen godt nedi så den fyller hele formen. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen. Tips: Du kan fint bruke en litt større kakeform, men da vil kaka bli litt lavere.OstekremVisp sammen romtemperert kremost og melis til en kremete og jevn blanding. Pisk kremfløte til stiv krem, ha i osteblandingen og visp til akkurat blandet. Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Grovhakk Oreokjeks og fordel utover i et lag. Sett kaken kaldt i kjøleskapet i 30 minutter. Tips: Ønsker du en stivere ostekrem kan du røre inn 3 plater gelatin som er smeltet med 3 ss vann.SjokolademousseSett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene. Tips: Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel sjokolademoussen utover ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1-2 timer. ToppingGjør toppingen klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakke Oreokjeks. Bruk en skarp, tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på kakeformen. Fordel krem utover, topp med knust kjeks og løsne formen fra kaken. Server med en gang.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.