Vi er ikke noen stor-spisere på lam i Bakkely,men denne lammegryten fikk virkelig ben å gå på. Og som det ofte er med lam,den smakte nesten enda bedre to dager etter
NYT. 21 jan Nyt en skikkelig nam «no-bake» kake – Peanøtt og sjokoladekake, ren plantebasert uten gluten, sukker og melk. 2 – 3 ss honning, helst kaldslynget (smak deg frem, men husk du skal ha nytt lag med sjokoladefyll som er søt). 3 ss honning, helst kaldslynget (smak deg frem, men husk du skal ha nytt lag med sjokoladefyll som er søt)
Her får du oppskriften på en deilig og frisk ostekake med oreokjeksbunn og appelsingelelokk. Jeg laget denne til Halloween, men den passer godt til de fleste fryktelige festlige anledninger
Når høsten meldte sin ankomst, og regnet rant over den regntunge byen, (hvor det nærmeste du kommer snø er isen fra fiskehandlerens disk) DA pleide min venninne, Wenche, å lage sin magiske lammegryte
Ha sausen i en gryte og hold varm frem til måltidet skal nytes. Jeg er ikke alene om å mene at den kulinariske definisjonen på høst for en vestlending er lam
De to plantene mine, som jeg fikk av snille naboen, har virkelig kommet seg. Store og fine. Bergmynte (krydderplante / vill oregano) og eplemynte (urt)
Forrige søndag hadde vi høstens første fruedate. I dag har vi høstens andre fruedate. Etter en fantastisk sommer med mange fine stunder, opplevelser og solfylte dager er vi nå klare for hverdagen igjen
Høstens nyheter. Denne høsten kommer det mange kokebøker som jeg gleder meg masse til å lese. Og hvilke av høstens nyheter ser dere mest frem til å lese
Høsten er for mange tiden for sopp og lam. Sopp er noe vi er så heldige å ha tilgang til året rundt i butikken, men når høsten kommer får sjampinjongen selskap i disken av kantarellen
Det er høst og lammesesongen er endelig i gang. I går ble det lammeskank med ny smaker. Alltid gøy å prøve nye smakstilsetninger, og sannelig fikk jeg ikke prøvd ut trykokeren også
Høstens høydepunkt må være lammestek. Med godt tilbehør kunne nok høsten faktisk vært enda lengre. Her med paprika- og purreblanding - og høstens siste kantareller
Du trenger1 l ferske nyper eller 1/2 ltr tørkede nyper 1 l vann 1,5-2 ss potetmel3 dl eplemost1 ts kanel7-100 g sukker, eller eventuelt det søtningsmiddelet du måte ønskeFløte til kremNypene kokes hele etter at de er renset for blomst og stilk og vasket
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.