Sunt og kjempegodt til frokosteller som mellommåltid. Tilsett kanel og vaniljesukker. Ingredienser2 dl mandler grovhakkes (eller du kan bruke andre nøtter du liker)2 dl gresskarkjerner2 dl solsikkekjerner12 dl store havregrynBland nøtter og korn sammen i en stor bakebolle-------------3 rause ss honning2 dl vann1 dl rapsolje1 ts kanel1 ts vaniljesukkerHa honning, vann og olje i en kasserolle og varm opp på svak varme til innholdet har smeltet sammen
Fordel müsli-blandinga på steikebrett og steik på varmluft 180 grader i 15 minuttar, vend det nokre gonger og steik til det er gyllent. Tilsett kokos og eventuelt rosiner/tranebær og steik vidare i 10 minuttar, eller til det er så godt steikt som du likar det
) La det avkjøles og tilsett ingrediensene under. 250 g hel bokhvete1 dl solsikkefrø250 g havregryn100 gram kokosmel200 gram mandler og hasselnøtter, hakket i små biter1 /2 dl linfrø1 ts kanel1/2 ts kardemommegodt dryss med vaniljepulver2-3 ss honning- Start med å bløtlegge bokhvete og solsikkekjerner, f
Dette er oppskriften til ernæringsfysiolog Tine Mejlbo, men jeg har gjort et par justeringer. Tilsett lunkent vann og rapsolje og bland alt godt sammen
Bruk en stekespade til å vende litt på müslien underveis, så den blir jevnt stekt. Om man ønsker en müsli som er mer lik crusli, som sitter sammen i sprø clusters(godt norsk ord), så kan man tilsette enda en eggehvite og bruke en halv dl mindre vann
Har bare byttet ut litt og tilsatt noen ingredienser. Dette trenger du til müsliblandingen. Denne oppskriften er veldig lik de hjemmelagede briksene som jeg spiser en del av (oppskriften er på bloggen)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.