Endelig mandag og på tide å sove ut etter helga. Har ikke skole før 12 i dag, så da har morgentimene gått med til å sove ut, gå en tur ute, kaffe og til å se gårdsdagens episode av "Hellstrøm rydder opp hjemme"(hurra for nett-tv
Brownie stammer fra USA og ble til etter at den amerikanskefilantropen og forretningskvinnen Bertha Palmer spurte om en kokk kunne lage noe som var en krysning mellom en cookie og en kake iforbindelse med en forretningslunsj hun skulle ha
Imotsetningtil det kreolske kjøkkenet som utviklet seg på de store plantasjene i sørstatene iUSA, stammer cajun-kjøkkenet fra de fattige områdene iLouisiana
Når dere leser dette sitter jeg på flyet tilUSA, nærmere bestemt Atlanta, Georgia og Nashville, Tennessee, hvor jeg skal befinne meg de nærmeste to ukene
Sidan har eg lova meg sjølv å ta eingastronomisk rundtur iUSA og Canada om nokre år. Då eg var seksten, for tre år sidan, arrangerte skulen minein konkurranse
Mitt første møte med amerikanske pannekaker var hos min fetter Ronny og hans to kamerater Jon Rasmus og Ole Martin, etter å ha godt skole iUSA hadde de fått opp øynene for denne syndefulle herligheten
Chili con carne er en rett som har basisi det meksikanske kjøkken, men har sinopprinnelse fra Texas iUSA og en ekte "chili con carne" inneholder stort sett det navnet sier
Skillet-baked cornbread er en tradisjonell type "quickbread" ilandligeUSA, spesielti sør. På helt tradisjoneltvis lages dette brødet ved å varme opp litt baconfett, talg eller annen olje i en tung støpejernspanne og deretter helle et røre basert på maismel, egg og melk direktei det varme fettet
Når jeg bodde iUSA var det overraskende mange som hadde hørt om denne fantastiske norske kremkaken, det var faktisk flere som visste om bløtkake enn der var folk som visste at Norge ikke var hovudstaden iSverige
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.