2 ss
rapsolje 1 ss lime Jeg satte mormor på skrellejobben - som hun gledelig gjorde :) Planen var nemlig å lage selleri- og potetmos. Da må man skrelle og rense poteter og sellerirot, som deretter deles i mindre biter. Ha de i en kjele med vann og la det koke i 5-10 min - kommer litt anpå str på bitene, type poteter og kvailitet på komfyren. Mos rotgrønnsakene og jevn mosen ut med en klatt smø og matfløte (melk). Tilsett salt helt på slutten slutten slik at ikke poetetmosen blir seig! Bruk gjerne litt muskatt i potetmosen, det smaker veldig godt! Jeg valgte i tillegg å lage et brett fylt med ulike grønnsaker gulrot løk sukkererter sellerirot Alle disse er "marinert" med honning, rapsolje, salt og pepper. Disse fikk en 10-15 min på 200grader. Etter at kjøttet var marinert i 20 min var det tid for steking. Dette kan du gjerne gjøre på en varm grill i stede for i panna, men det hadde desverre ikke jeg tilgjengelig. Du skal hvertfall gi de varm stekning i 3-4 min på hver side, men det kommer også her litt an på tykkelsen på kotelettene. La kjøttet hvile litt før servering. Grønnsakene serveres som de er etter steking. Jeg hadde også med noen cerrytomater <3 Se på denne lekre middagen! Man blir jo glad av slikt <3 Håper du lot deg inspirere, og lykke til med kokkeleringen.
Honningglasert lammeskank med rødvinssaus, kantareller, råstekte grønnsaker, selleri- og potetpuré. Kjøttet er så mørt at det kan spises med skje, og sausen jeg kokte skankene i smakte så nydelig at den lille resten som ble til overs faktisk ble forsiktig vakuumpakket og fryst ned
Kalvekarbonader med parmesan, fullkornspasta oggrønnsaker. Som tilbehør stekte jeg opp litt ulike grønnsaker - gulrot, løk, paprika, sukkererterDette ble deretter blandet sammen med kokt fullkornspasta
I går startet jeg med denne deilgie fiskesuppa som jeg tror både store og små ville likt. Da er vi i gang med prosjekt "suppeuke" her hjemme - hvor min plan er å teste ut flere ulike supper
Fyll din tallerken medgrønnsakerog salat i sterke farger. Men når vi sitter ved middagsbordet og ser ned på maten vi er i ferd med å innta, er det salaten, grønnsakene, fargene og vitaliteten vi ser mest av
Det er ikke mye som kan måle seg med ovnsbakte grønnsakerog særlig beter. Jeg hadde bare gulbeter i dag, men du verden så søte og gode de var, riktig en herlig form sammen med gulrøtter og rødløk
Når kyllingfileten er ferdig stekt, har jeg også dette over i kasserollen medgrønnsaker. Jeg kom hjem fra jobb etter litt farting frem og tilbake med noen æren og ting jeg måtte får unna
Nakkekoteletter blir saftige og gode på grunn av marmoreringen av fettet i kjøttet. En forholdsvis rask og enkel middag med mye grønnsaker er det du skal få oppskrifta på nå
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.