500 g
mel (her kan du bruke ulike typer mel etter hva du slev ønsker) 125g smør 40g eggeplomme (cirka 1) 11/4 dl vann 1 ts salt 1 ts sukker Ingrediensene kjøres sammen med en mikser. Kna den skikelig sammen. La deigen hvilke i litt plastfolie i kjøleskapet i minimum 30 min Ha litt mel på bordet og kjevle ut deigen. prøv å få den ganske så tynn, jo tykkere den er jo lengre steketid krever den. Trykk deigen ned i en form og stikk hull med en gammel i bunn. Stek paibunnen i 12-14 min på 200grader til den blir gylden. La den avkjøles før du fyller den. Du kan fylle en pai med det du måtte ønske, men jeg valgte å bruke: 4 egg 3 dl melk litt revet ost 100g kokt skinke 100g bacon 1 stor løk 3 fedd hvitløk 2 ss smør salt/pepper fersk timian Fres bacon og skinke i panna med litt smør først før du har over løk, hvitløk, pepper, salt og timian som du lar surre i 5 min i panna. Da har alle smakene kommet godt frem og det er påtide å fylle paien. Rør sammen egg og melk på forhånd, ha over bacon/løk-blandingen i formen og stræ over litt ost. Helle så over egg og melk og topp med litt ekstra krydder. Stekes i ovenen i ca 30 min på 200 grader Slik ble utseende på den endelige paien, lekker hæ? Den ble super god og vi hadde middag og lunsj i MANGE dager etterpå. Bunnen min var kanskje litt tykk, som gjorde at den sugde til seg mye væske og blei litt seig. Lær av mine feil og kjevle deigen skikkelig tynn før du forsteker bunnen. Server paien med litt salat ved siden av og du har e fullkommen middag til mange. Bon Apetit!
Det hadde vært kjedelig å servert kyllingen naturell, så ville gjerne gjøre litt stas på måltidet ved å fylle kyllingfiletene med kremost m/hvitløkssmak, soltørkede tomater og noen basilikum blader
Et godt hjemmebakt speltbrød ble underlag for kantareller med bacon ogløk. Den esken med solgule kantareller som står i grønnsaksdisken i butikken frister meg noe aldeles utrolig - jeg kan rett og slett ikke gå forbi uten å fylle en pose
deilig sellerisuppe med eple, bacon ogvårløk. Vi har som jeg har nevnt tidligere abbonert litt på "Godt Levert", og denne uken mottok vi Original pakken med oppskrifter fra Trines Matblogg
)Agurk, løk, tomat, avocado, isbergsalat, sylteagurk, hvitløksdressingog barbequesaus. Dette paker jeg deretter ut og steker i en varm panne med smør, slat og pepper
Resten (minus trøffelolje og basilikum) kuttes og freses i en gryte før man rører inn creme fraiche og parmesan og topper det hele med trøffeloljen og basilikumen
Man må ikke bestandig lage fine pannekaker med mye salt og fint mel til en pannekakemiddag. Stek pannekakene i en varm panne med litt smør/margarin/olje
Stek løk, hvitløkog kjøttdeig brunt i en panne med litt rapsolje. Det er ikke mye hokkus pokkus å få til dette, så imponer venner og familie med en lekker middag til helgen
Kjevles så ut på en stekebrett med bakepapir. Om du får lyst på pizza og har fornuft nok til å ikke velge de "ferdige frossen pizzaene" så er dette oppskriten på en god pizzadeig
Blomkål med skinke/bacon og hvit kremet ostesaus. Dette er en kjempegod og enkel middag som også metter godt og er super nå for å komme tilbake til hverdagen igjen etter alle utskeielsene i Desember måned
Stek løkenog litt frisk timian i smør til den er brun. Frisk timian. The post Verdens beste hamburger med pulled pork, bacon, karamellisert løk, agurksalat og chipotlemajones appeared first on
Da passet det godt med en god søtpotetmos med bare et hint av lønnesirup, en godt sprøstekt topping til fisken, og en deilig grønn salat medmed revet ingefær i vinaigretten
Når svinefileten fylles på denne måten blir den saftig og velsmakende, særlig med såpass mye urter, og så ser det så innbydende ut, man spiser litt med øynene også
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.