Middagstips: Quiche med skinke, bacon, timian og løk
Rusa på livet!
Rusa på livet!
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 500 g mel (her kan du bruke ulike typer mel etter hva du slev ønsker) 125g smør 40g eggeplomme (cirka 1) 11/4 dl vann 1 ts salt 1 ts sukker Ingrediensene kjøres sammen med en mikser. Kna den skikelig sammen. La deigen hvilke i litt plastfolie i kjøleskapet i minimum 30 min Ha litt mel på bordet og kjevle ut deigen. prøv å få den ganske så tynn, jo tykkere den er jo lengre steketid krever den. Trykk deigen ned i en form og stikk hull med en gammel i bunn. Stek paibunnen i 12-14 min på 200grader til den blir gylden. La den avkjøles før du fyller den. Du kan fylle en pai med det du måtte ønske, men jeg valgte å bruke: 4 egg 3 dl melk litt revet ost 100g kokt skinke 100g bacon 1 stor løk 3 fedd hvitløk 2 ss smør salt/pepper fersk timian Fres bacon og skinke i panna med litt smør først før du har over løk, hvitløk, pepper, salt og timian som du lar surre i 5 min i panna. Da har alle smakene kommet godt frem og det er påtide å fylle paien. Rør sammen egg og melk på forhånd, ha over bacon/løk-blandingen i formen og stræ over litt ost. Helle så over egg og melk og topp med litt ekstra krydder. Stekes i ovenen i ca 30 min på 200 grader Slik ble utseende på den endelige paien, lekker hæ? Den ble super god og vi hadde middag og lunsj i MANGE dager etterpå. Bunnen min var kanskje litt tykk, som gjorde at den sugde til seg mye væske og blei litt seig. Lær av mine feil og kjevle deigen skikkelig tynn før du forsteker bunnen. Server paien med litt salat ved siden av og du har e fullkommen middag til mange. Bon Apetit!

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.