Mens kjøttkakene steker er det på tide å gå i gang med å lage brunsausen. Det kan være lurt å dra kasserollen av platen mens du har i kraften, for det kommer til å frese skikkelig når du har væske i kasserollen
Lag kålstuingen, mens kjøttkakene koser seg i sausen. Kjøttkaker kan gjøres litt sunnere, men like gode hvis du bytter ut kjøttdeig av storfe med kyllingkjøttdeig
Oppskrift påkjøttkaker finner du her (tilsett gjerne også finhakket løk i kjøttdeigen før du steker den), mens her finner du oppskrift på resten av tilbehøret
Tilsett til du har ønsket styrke på fargen. Klipp dem over en bolle med sukker som de kan lande i, bruk en skje til å rulle de så alle kanter er dekket
Lag makaronistuingen, mens kjøttkakene koser seg i sausen. Kok makaroni al'dente etter anvisningpå pakken, sil av vannet og skyll den raskt i kaldt vann så den ikke fester seg sammen
Vi benytter kvernet rent elgkjøtt i våre kjøttkaker, så dette er rene elgkjøttkaker. Kjøttkakene formes i venstre hånd ved hjelp av ei spiseskje som man snur og vender den med et par ganger før den stekes på begge sider i litt smør i stekepanne på middels varme
Du kan også forme dem mens de er varme, dersom dette er ønskelig. Bruk to teskjeer og legg røren runde klumper, med svært god avstand mellom, på et bakepapirkledd stekebrett
Legg de i stekepanna og la de småsurre mens du fortsetter å lage kjøttkakene dine. Uten vannet vil de klebe seg veldig, og være vanskelige å få form på
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.