Men, her er leverposteien, og den er fantastisk god. I korte trekk består leverpostei av malt lever som blandes med krydder og hvit saus (bechamel), før den stekes langsomt i vannbad
Vi så ham lage sin egen versjon av leverpostei her om dagen, og den har jeg lyst til å gjengi her. Hjemmelaget leverpostei er en ganske annen opplevelse enn den dere kjøper i butikken
Å lage leverposei selv er veldig gøy. Man kan tilsette de smakene man selv liker. Dersom man lager det i porsjonsformer er det ferdig på litt over en time
Lukten av bakt leverpostei er definitivt en av de gode luktene jeg husker fra barndommen min. Bestemoren min bakte nydelig leverpostei da og hun gjør det fortsatt den dag i dag
Leverpostei er skikkelig høstmat for meg. Nå synes ikke jeg lever er så godt i seg selv, så leverpostei er en ypperlig måte å gjøre den litt mer tilgjengelig
Her er oppskrift på min (mammas) leverpostei. Eg kler formene med bakepapir,for lettare å 'snu' leverposteien ut av formenenår den er ferdig og nedkjølt
En av dem er hjemmelaget leverpostei. Man kan bruke lever av både okse, kalv og svin og man ønsker «klassisk» leverpostei, men også kyllinglever kan brukes
Det første forsøket mitt på leverpostei var slett ikke verst, altså. Dette kommer sikkert til å høres litt rart ut, men jeg har oppdaget leverposteien som mellommåltid
Lun leverpostei lager du fint selv. Vi elsker å spise danske smørbrød og lun leverpostei med bacon og sopp på et stykke rugbrød, det er noe av det aller beste jeg vet
Leverposteien er ferdig når steketermometeret viser 76 ºC. Dette er det lenge siden jeg har laget, men ble spurt av en søt venninne på Facebook om jeg hadde en anstendig oppskrift
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.