1300 g
smør 4 stk egg 3 dl sukker 2 ts vaniljesukker 4 ss kakaopulver 5 dl hvetemel 3 ts bakepulver 2 dl lettmelk Glasur: 200 g smør 500 g melis 4 ss kakaopulver 3 ts vaniljesukker 3 ss kaffe (sterk, ferdiglaget) 1 stk appelsin 12 pk kvikk lunsj sjokoladeSett ovnen på 175 °C. Visp egg og sukker sammen til luftig eggedosis i en mikser/kjøkkenmaskin. Smelt smøret og avkjøl. Bland de resterende tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melk, avkjølt smør i eggedosisen og sikt i de rør tørre ingrediensene. Rør det hele forsiktig sammen. Kokkens tips Det kan være lurt å tilsette væsken og de tørre ingrediensene vekselvis for å unngå klumper. Rør godt mellom hver gang. Hell røren i en bakepapirkledd springform (24 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca 40 minutter. Glasur: Visp romtemperert smør mykt samtidig som melis gradvis tilsettes under visping med en mikser/kjøkkenmaskin. Dette for å lage en luftig og fluffy krem. Tilsett etterhvert kaffe og appelsinsaft fra en appelsin, samt vaniljesukker og kakao. Til slutt tilsettes appelsinskall av en appelsin. Montering og pynting: Del kaken i to. Skjær av ca 2 cm av hver kvikk lunsj-stav, på de 12 pakkene. Knus avskjæret og bland det med halve mengden sjokoladekrem. Smør så denne sjokoladekremen på det nederste laget. Legg på lokket og fordel den resterende kremen på sidene og på toppen. Sett staver med Kvikk Lunsj sjokolade rundt hele kaken. Pynt etter ønske på toppen. Vi har på bildet benyttet div påskeegg.
Rundt kledde jeg kaken med kvikk lunsj. På toppen har jeg delt inn i luker med kvikk lunsj som jeg fylte med oreo kjeks, sjokoladeegg og melkesjokolade
Påske forbinder jeg med kos i solveggen, lammelår, appelsiner og sjokolade (Kvikk Lunsj. Sjokoladecupcakes med appelsinfrosting og Kvikk Lunsj, en ordentlig påskecupcake
*Pynt Kvikk Lunsj. Fest Kvikk Lunsj staver hele veien rundt kaken mens glasuren fortsatt er myk. Dette er en enkel og morsom sjokoladekake, som garantert vil slå an i barnebursdager
Jeg brukte kvikk lunch til å dekorere siden på kaken med. I anledning påsken og påskebesøk lagde jeg en kake som egentlig er en suksessterte som har fått litt ekstra pynt
Forskjellen på denne kaken og andre "bløt kaker" er at den ikke er altfor søt (hvis man ser bort i fra kvikk lunsjen da), samtidig er sukker bunnen dyppet i vanilje saus så denne blir ekstra saftig
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.