Smak til med salt og pepper, server medsprøstekt bacon og litt godt brød til. Suppe er spesielt deilig nå om høsten som butikkene og kjellerne bogner med ferske norske grønnsaker
Kjør suppen jevn med en stavmikser. Strø på spekeskinke og timian - og nyt. Smak til med salt og pepper. Ellers er jeg travelt opptatt med å gjøre meg helt ferdig i Kristiansand, og er blant annet i praksis hos en bedriftshelsetjeneste
Topp suppen medstekt bacon, blomkålbuketter og purre, og dryss over litt finhakket persille. Stek strimlet bacon i en tørr stekepanne, og tilsett purreløken og blomkålen du la til side idet baconet nærmer seg ferdigstekt
Finhakk løken og stek den sammen med resten av blomkålen til den er blank. Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og dryss over suppen rett før servering
ta noen til side, og resten i en kjele- Stek blomkålen i noen minutter- Hell oppi soyamelka og la det koke til blomkålen er mør- Knus det med en stavmikser- Tilsett johannesbrødkjernemel, sitronsaft og krydder etter eget ønske- La det koke litt- Stek blomkålen du tok til side sammen med spekeskinka, krydre det med havsalt og pepper- Tilsett blomkålene og spekeskinka i suppa ved servering
Serveres med litt sprøstekt bacon, det setter en extra smak. Kok blomkålen med en god klatt smør, buljong og godt med salt og hvit pepper til den er mør(det skal være litt motstand i den)
Kremet spinat og paprika. Jeg regner med at det blir flere. Smak til med salt. Du kan selvfølgelig bruke samme kokekar til paprika og spinat, og la paprikaen koke med
Det finnes mange alternativer til tilbehør og vi endte opp med gubbens favoritt, stekt flesk. I uka som var satte jeg igang og testet ut oppskriften fra boka Lavkarbo & Matglede og ble veldig fornøyd med resultatet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.