Det er rabarbratid igjen. Rabarbra i karamell, med havregryns-smuldrelokk. Kok sammen vann og sukker til det tar fargen brun, pass på, la den ikke bli for mørk
Tilsett kraft og fløte og reduser til det halve. Skjær evt av den nederste delen av. Anrett godt avrente varme asparges på tallerken med skiver av spekeskinke Hell
Surkål, sylteagurk, syltede rødbeter, bulgarsk yoghurt, syltede vinblader, rakfisk, gammelsaltet sei, svensk surstrømning, koreansk kimchi, umeboshiplommer, miso, fermentert papaya, fermentert ananas og indiske chutneys er alle eksempler på fermentert mat fra hele verden
NÅR DET NESTEN NÅR KOKEPUNKTET OG ER TYKT, HELLES DETTE OVER I EN BOLLE TIL AVKJØLING. Gjestene mine hoppet i taket, og ba om ekstranummer, og det fikk de, for en gammel artist liker å få jubel
Da var endelig våren her, eller vi kan jo nesten si det har vært en forsmak på sommeren denne uken. Denne salaten har vært en favoritt for meg de siste årene, men jeg prøver å variere ingrediensene for å ikke gå lei
Det er selvsagt ikke nødvendig å konfitere andelårene selv, det finnes flere utgaverav ferdig konfitert and i butikkhyller og i nettbutikker, både vacuumpakket og hermetisk
DESSVERRE ER DET IKKE NOE JEG HAR PRØVD PÅ KJØKKENBENKEN ENNÅ, JEG GJENTAR ENNÅ. De fleste av oss spiser jo røkelaks, gravlaks og rakfisk, så da kan man godt utvide repertoaret med denne smakfulle munnfullen
Under ein fårikålmiddag i regi av Opplysningskontoret for kjøtt for nokre år sidan blei eg ståande svært lenge å diskutere pølser med den no avdøde ernæringsfysiologen og forfattaren Maria Thomassen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.