Denne retten har også sitt opphav i den sydlige delen av Frankrike, men det finnes sikkert variasjoner over dette temaet i hele Middelhavsområdet hvor klippfisk er populært
Hell over noe av oljen fra marinaden. Mariner godt utvannet klippfisk i en blanding av olivenolje, hvitløk og hvit pepper minst ett par timer - gjerne natten over
Klippfisk kan serveres på mange måter, her er min fløtebakte klippfisk. Fløtebakt klippfisk. Ha litt salt, oliven, tomater og klippfisken som er delt i biter
Sausen blir salt nok av smaken på kokevannet fra fisken. Det finnes utallige oppskrifter på klippfisk. Bland klippfiskbitene i den hvite sausen og sett dette til side
Lofoten Hjemmelagde Fiskeboller. 1 pakke Lofoten fiskeboller. 3 dl kraft fraLofoten hjemmelagde fiskeboller (all kraften fra en pakke). Bruk all kraften fra pakken med fiskeboller og tilsett melk slik at det blir 6 dl til sammen. 1 pakke Lofoten fiskeboller. 3 dl kraft fraLofoten hjemmelagde fiskeboller (all kraften fra en pakke)
Hvor mange døgn eller timer det tar varierer fra de forskjellige produsentene. Klippfisk er saltet og tørket fisk, det er som regel torsk som blir brukt i produksjon av klippfisk
Klippfisk er en råvare vi nordmenn er alt for lite flinke til å benytte oss av. Mesteparten av klippfisken som produseres eksporteres til Spania, Portugal og Brasil - her kan de virkelig kunsten å tilberede klippfisk
La putre litt til, og ha i væsken fra soppen. Og selvfølgelig de fine klippfiskloinsene. Vend gjerne fisken et par ganger, noe som nok vil ta litt farge fra soppen, men det er jo smaken som teller
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.