Min bestemor bodde på gård, og jeg elsket å bo hos henne og bestefar på somrene da jeg var liten. Hjemmet var også preget av noen faste rutiner, og en av disse rutinene var at bestemor uten unntak stelte til kaffe og «noe attåt» som bestefar kunne få etter middagshvilen
20 minutter. 24 stkDeig250 g margarin5 dl vann250 g hvetemel6 eggPynt1-2 ss vann2 dl melisKok opp vann og smør i en kjele, og rør inn hvetemelet, sett det deretter til avkjøling
I dag har det vært dessert til både lunsj og middag, får sjå om det frister til frokost i morgen også…Rabarbragraut gir gode minner fra varme sommere, barbeint i graset og kun ei lita regnskure som gikk over med en gang
La kaka hvile i noen minutter i forma før du løfter den forsiktig ut, legg på rist og la avkjøles. Skjær deg et lunt kakestykke, og nyt til formiddagskaffen kanskje
Tradisjonell søndagsmiddag med vri, men kan også brukes midt i uken. Jeg tror nok min bestemor ville blitt lettere fornærmet dersom mine induksjonssstekte (og kokte), koteletter ble presentert som hennes
Riflekjeks eller sprutkjeks som me kalla dei, har vore i familien så lenge me kan hugse. Sett kjølig i minimum 2 timar. Steikes midt i omnen på ca 175 grader i 10 min
Strø på hvetemel, og sett til heving i ca 45 min. 15 minutt – til de er gylne. Disse søte frokostbrødene fikk vi servert når vi var på besøk hos Bestemor
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.