Det kinesiske navnet, HEI hújiāo (黑 胡椒), betydde opprinnelig noe sånt som "fremmed pepper". Svart pepper antas å stamme fra India og er svært populær i Kina
Fried Rice er det ultimate restemåltidet. Du kan bruke rester etter kjøtt, grønnsaker og ris fra et tidligere måltid, og bruke dette til å lage en rett som smaker eksepsjonelt godt
Til to porsjoner. 300 gram kyllingfilet1/2 rødløk1/2 rød paprikaBlomkål&Brokkolibuketter (eller andre valgfrie grønnsaker)1 ss østersaus2 ss soyasaus1 ts sesamolje1 pakke eggnudler
Legg kyllingvinger i en ovnspanne, som er stor nok til at kyllingvingene ikke ligger oppå hverandre. 1 kg kyllingvinger, ikke fryste. 1 kg kyllingvinger, ikke fryste
Kinesisk chilibiff er dagens rett og hvem har ikke lyst på asiatisk mat. Oppskriften inneholder klassisk kinesisk marinade og sammen friske og krydrede smaker som ingefær, chili og hvitløk
En sikker vinner i woken. Vi lagde og en annnen variant av denne, som vi legger ut neste uke. Greit når en først er igang med å wokke, så deler vi opp og prøve forskjellige grønnsaker og saus i 2 forskjellige porsjoner i wokken
De fleste oppskriftene jeg har på “hot wings” eller kyllingvinger er veldig amerikansk inspirerte. Men er du glad i orientalske smaker, er disse asiatiske kyllingvingene super gode
Da jeg var liten, synes jeg det var enormt stas å spise på kinesisk restaurant. Spesielt tiltrukket var jeg av lykkebrønner og gigantiske vifter med silketrykk, og begge deler var gjerne på plass
Samboeren fikk så veldig lyst på kyllingvinger her forleden dag. Vi bestemte oss derfor at vi denne helgen kunne ha med dette som en del av en "snacks-middag" på fredagskvelden
4-6 tørkede kinesiske sopp, bløtlagt i varmt vann i 10 min, deretter strimlet. 3 hele kyllingbryst, skjært i biter på 2-3 cm 4-6 tørkede kinesiske sopp, bløtlagt i varmt vann i 10 min, deretter strimlet
Nylig gikk jeg til det skritt å anskaffe en kinesisk bambus dampkoker og det har jeg ikke angret på. I Kina har man brukt denne metoden å tilberede mat på i over 3000 år
EN ENKEL LITEN SNACK FOR VARME SOMMERKVELDER MED BARN OG BARNEBARN. Enten du griller ute eller du legger den til grilling i stekeovnen, så er dette smakfullt og litt annerledes
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.