150 ml
panko (japanske brødsmuler) eller griljermel
Vegetabilsk olje til steking
Saus
50 g
smør
2 finkuttet
gulrøtter
1 finhakket
gul løk
1 ss
karripulver
2 ss
hvetemel
3 ss
2 ss Kikkoman Soyasaus
600 ml
kyllingbuljong
¼ finrevet
spisskål
2 ss
riseddik
Vårløk til pynt
Kokt ris
Instruksjoner
Kotelettene skal paneres i tre steg: Bland hvetemel, salt og pepper, og vend svinekotelettene i blandingen. Vend deretter kotelettene i en blanding av egg og soyasaus før du vender de i panko/griljermel.
Varm en stekepanne med 1 cm olje. Stek kotelettene i 3-4 minutter på hver side. Ta de ut og la de hvile noen minutter før du skjærer dem i skiver.
Kok ris etter anvisningen på pakken.
Rengjør stekepannen og smelt smøret. Ha i gulrøtter og løk. La det steke et par minutter før du har i karripulver. Stek videre til du kjenner det begynner å dufte godt. Ha i hvetemel og rør godt. Tilsett Kikkoman Soyasaus og kyllingbuljong og la det småkoke på lav varme i 15 minutter. Smak til med riseddik, salt, pepper, soyasaus og ekstra karripulver.
Legg ris og spisskål ved siden av hverandre på tallerkenen, hell over currysausen, skjær svinekotelettene i tynne skiver og legg oppå. Pynt med vårløk.
Ta en gryte og ha oppi olje og currypastaen. Ca 6 ts thai red curry 4 dl kokosmelk. Vær oppmerksom på at currypastaen kan komme i forskjellig styrke, så det kan være at du trenger mer eller mindre enn 6 ts
Reker og scampi i en hot curry, og heten bestemmer du selv, i mengde og styrke på chili. Ha i foodprocessor/blender/stavmikser, sammen med koriander, kafirlimeblader, tomatpurè, grillet paprika, chili (med eller uten frø, frø gir sterkere curry) skrellet ingefær i biter, hvitløk hakket, olivenolje, fiskesaus, sesaolje og soyasaus
Slik lager jeg thai med min sterke curry paste. Nirus Thai med curry paste. 2-3 ss curry paste. Bland i curry paste, tilsett de øvrige grønnsakene etter hvert, steke i 2-3 min. 2-3 ss curry paste
Curry er en samlebetegnelse på grønnsaker, kjøtt eller fisk servert i en krydret saus. Engelskmennene elsker sin fredagscurry på lik linje som vi har vår taco, så hvorfor ikke la seg inspirere
Vegetarisk curry med røde linser – 2 porsjoner. 1 ss rød curry paste. Tilsett currypaste og ingefær, og la det steke videre i 1-2 min. 1 ss rød curry paste
Ha i saften av en halv lime, fichsauce, sukker, kardemomme, cumin og curry. Oppskrift på curry med laks og mango (2 pers). 400 gr laks 1 boks kokosmelk 1 moden mango 2 fedd hvitløk 1 chili 1 ss finhakket ingefær 1/2 lime 2 ss fishsauce 1 ts brunt sukker 1/4 ts kardemomme 1/2 ts malt cumin 1 ts curry 1 bunt koriander Salt og pepper Skjær laksen i terninger, og brun de litt i en stekepanne med salt og pepper til de har fått en skorpe
Slik gjør du I en dyp panne har du i litt olje og tilsetter curry paste og tomatpure, bland godt og la surre mens du rører i et par minutter Kutt kyllingen i biter og ha dem i en panne med olje på middels varme
Curry er så perfekt som det kan få blitt når du vil ha en spennende, men ikke tidkrevende middag. Lag en currypaste på forhånd som kan stå i kjøleskapet og brukes ved behov
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.