1. 6. 0. 2. 5. D. e. t. r. h. l. g. -. o. i. u. k. s. m. å. v. a. n. p. d. 4. I. ♥. j. b. V. (. ). F. S. ø. f. ,. y. P. A. B. H. 3. °. C. K. c. T. æ. w. M. O. Ø. J. U. N. E. *. L. G. r l
Oppskriften kommer fra oppskriftsboka til farmoren min, med det fantastiske navnet Alison Laura Hartmann Støren Castberg (og du som trodde jeg hadde et rart navn
Jeg laget en stor porsjon, med både porsjonsformer og «vanlig» karamellpudding i brødform. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene, ha frø og vaniljestang i gryta sammen med fløtemelken
Begynn med det siste først. Ikke en liten panne, slik jeg gjorde først, for da koker sukkerblandingen kanskje over og så brenner du deg kanskje når du skal redde pannen, tørke av komfyren eller helle karamellen oppi en større panne
Denne skal nytes i kveld sammen med litt pisket krem. Derfor lagde jeg karamellpudding i skjul før jobb i går morges, da dette er Henrik sin favoritt dessert vil jeg tro han blir veldig fornøyd når denne forma plutselig dukker opp etter middagen i kveld
Pass på da, for det kommer til å frese skikkelig til å begynne med. (Eller mange små former). Men dette er en fin måte å få sausen passe tykk, samt smelte de siste klumpene uten at du brenner sausen
heri helles under omrøren den kokende fløte, kokt med den kløvede vaniljestang. Avkjøles og helles i en større eller helst to mindre former, hvori følgende stivnede glasus
Kristoffer la foresten puddingen skjevt på fatet, men det gjør ikke noe, den smakte like gått uansett, så får jeg heller komme med et med selikat bilde neste gang vi lager dette
En deilig, fyldig og søt karamellpuddingmed ekte vanilje og deilig karamell på toppen. Vi begynner med å smelte karamellen som skal på toppen av puddingen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.