For dere som er helt ukjent i Nord-Norge så er Kvæfjord en kommune som ligger like ved Harstad. mai forsøkte jeg meg på å lage Kvæfjordkake (for mange kjent under navnet «verdens beste») for første gang i mitt liv
------------------------------------------. Denne oppskriften blir alltid vellykket. Tilbakemeldingen jeg får fra de som har prøvd oppskriften, er bare positiv
-). Dette er førsteforsøk, så kan hende det kommer ny og forbedret versjon senere. Knus halvparten av den siste oreo-pakka til litt grovere smuler og bland i ostefyllet
Mens jeg var hjemme fylte Ann Kristin 30 år og jeg hadde lovet henne å bake en kake til selskapet. Ønsket var gulrotkake og det ble det med en nydelig ostekrem
Heretter skal jeg lage det selv istedenfor å kjøpe take-away. Brukte vanlig sushi-ris fra butikken. Her brukte jeg scampi uten skall stekt i kokosolje, hjemmelaget majones med chilipaste, nori ark, sushi-ris, avokado og vårløk
La kaka ligge opp-ned, slik at bunnen blir toppen ved servering. Har her laget karamellkake. Det er nok ikke så lett å få tak i her i Norge, men vanlig Daim-strøssel passer også godt til denne kaka
De får en god karamellsmak, og jeg har valgt å kalle dem karamellkaker i stedet for det opprinnelige svenske navnet kolakaker (uttales kåla), som trossalt betyr nettopp det
Tilsett kakasosmør/vann-blandingen mens du rører raskt. Hjemmelaget karamellkake. Ta skallet av mandlene og hasselnøttene ved å bløtlegge dem i varmt/kokende vann sammen med litt natron i 3-5 min. Stek i 30-40 minutter. Avkjøl i minst 3-4 timer før du skjærer i den, vent gjerne over natten. Kaken holder seg 2-3 dager. Ta skallet av mandlene og hasselnøttene ved å bløtlegge dem i varmt/kokende vann sammen med litt natron i 3-5 min Tøm så av vannet
700-800 g torsk, skjæres i passe store terninger. 4 dl lettmelk (evt H-melk). Camilla♥ 700-800 g torsk, skjæres i passe store terninger. 4 dl lettmelk (evt H-melk)
Bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en helt jevn BBQ-saus. Surr løk og chili i en liten kasserolle i en god klunk med olje i 5-10 minutter, til løken er blank og myk. Ha i resten av ingrediensene, kok opp og la småkoke i 30-40 minutter. Gul løk - 1/2 stk Hvitløk - 2 fedd Rød chili - 1 stk Olje - 1 ss Ketchup - 2 dl Eplecidereddik - 3 ss Worchestershiresaus - 2 ss Brunt sukker - 3 ss Røkt paprikakrydder - 1 ss Kajennepepper - 1/2 ts Salt - 1 ts Pepper - 1 ts
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.