1. Renskjær culottesteken på undersiden. Risse oversiden smått på tvers og langs.
2. Brun den i olivenolje i stekepannen. Sett den i 150 graders ovn i 1 time, sett opp varmen litt de siste 10 minuttene.
3. Ta ut og la hvile ett kvarter. Ved servering skjærer du opp slik; fra endestykket til midten skjærer du tversover, så «snur» du retningen 90 grader og skjærer ut resten. Gjelder også okse og lammeculotte.
2. Lag avocadopurèen som beskrevet ovenfor. Server med potetpurè etter egen smak, stekeskyen og tomatene. Legg opp som på bildet.
Avocadopurè
1. Kjør først bladpersillen med stilkene i hurtigmikser med litt olivenolje. Ha så i avocadoene i biter, og løken, og kjør ferdig.
3. Rør inn litt salt og pepper og noen dråper trøffelolje til slutt. Husk at avocadoen må ha noen dråper sitron for å holde fargen, den skal også gi syre til purèen.
4. Tilslutt rører du inn litt salt og pepper fra kvern, drypper over enda noen dråper sitron, og avslutter med noen få dråper trøffelolje.
Kalveculottemedpersille/avocadopure. Vi har laget en deilig middag medkalveculotte innkjøpt på Skagen, og ved siden av serverer vi en purè laget på bladpersille og avocado
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.