Syltet kål , svensk pizzasalat. Jeg har brukt 2 små hodekål1/2 papairka1 chilli5 fedd hvitløk1 ss hjemmelaget italiensk krydderblanding (Oppskrift finner du her)2 ts timian2-3 ss rapseoljeBland alt, og trøkk det tett tett oppi glassene. 2 dl eddik 7%4 dl sukker5 dl vann1 ts saltGi det et lett oppkok, hell det så over kåla i glassene til det blir så fullt at det renner over
Ofte måtte karfolka hjelpe til med å hogge opp kjøt- og beinstykka som skulle i kålen. ”Kål” er ein tradisjonsrik matrett som har røter langt attende i tid
Has over i gryte med vann og litt salt. Ha smør i bunnen av en ildfast form og ta litt av kjøttdeigen i bunnen av formen, så kålen, strø gjerne litt karve over
Smelt smør i en stekepanne på medium varme og ha i den finhakkede kålen. Del den med verden, da. Karamellisert kål er et tilbehør som kan gjøre det meste mer spennende
Kålsuppemed byggryn og gremolata ble definitivt en suksess, og skal repeteres. Jeg er i Russland og har ikke allverdens internettilgang der jeg bor, så det blir litt så som så med blogging
Ønsker du å komme i gang med fermentering, er kål en av de. Deretter sparer jeg et par blader, som jeg dekker sauerkrauten med i fermenteringsprosessen
Innimellom tenkte jeg å lage noen temadager, hvor jeg har flere dager med samme tema. Har laget min egen vri hvor jeg har brukt kål istedenfor vårrulldeig
Proppet med gryn og frø blir resultatet fiberrikt, sunt og digg. Karve, kefir og melsorten emmer er nøkkelingrediensene som sikrer smak og saftighet til dette brødet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.