Et glass med hjemmelaget salt karamellsaus er også fin å gi bort i gave. Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen
Bruk en pensel med vann for å fjerne evt. Det vil skumme litt til å begynne med. Denne karamellsausen kan brukes til forskjellig kaker, kringler og andre bakverk
Da passer det kjempe godt med en deilig karamellsaus. Det som er viktig med denne oppskriften, er at du ikke lar sukkeret bli for mørkt, heller for lyst enn for mørkt
I dag hadde jeg så lyst på is med karamellsaus. Den er jo lagd av vanlig raffinert sukker, så da måtte jeg jo bytte det ut med en eller annen form for søtning
En stor skål med kvalitetsiskrem, og nylaget, varm, tyktflytende karamellsaus på toppen. Deler av karamellsausen stivner i møtet med sausen, slik at du virkelig får en snadder smaksopplevelse
Jeg vet det finnes ferdig karamellsaus i butikken og det hender jeg bruker den dersom jeg enten ikke har nok tid eller kremfløte tilgjengelig til å lage min egen
Har en samling med mugger fra min bestefar som var verdensmester i bartending. Med litt kjærlighet og tid så er det enkelt å lage en hjemmelaget karamellsaus
Heisann. -)I dag har jeg laget karamellsaus, nam nam. -) Jeg har laget det for å ha det i en karamellkake jeg skal bake, men karamellsaus er også nydelig på vaniljeis
La den avkjøle i ovnen med døren på gløtt. Ha sukkeret til sausen i en liten gryte og smelt sukkeret på medium varme mens du IKKE rører i gryten, kun svinger litt på den
De kan serveres med hva du måtte ønske, de er supergode med syltetøy, bær, melisdryss osv. Start med karamellsausen (og den må gjerne lages dagen i forveien)
Her er supermatforbarn sin plommedessert. Bland sammen med skjeAnrett i noe pent og nyt. O)Oppskrift Plommegrøt med gojibær1 liter rensede plommer3 ss palmesukker evt. annen søtning1 ts ekte vanilje2 ts fiberhusk15 dråper stevia med vaniljesmak2 never bløtlagte gojibærKok forsiktig opp plommene med en liten dæsj vann i bunnen for at det ikke skal svi seg. Rør godt og la det hele stå og kjøle seg ned til den er lunken og serveringsklarKremet karamellsaus1,5 dl yoghurt naturell eller kokoskrem1 ss yaconsirup8 dråper stevia med hasselnøttsmak eller annen stevia eller søtning
Men med enkel hoderegning kan den bli farlig mye større. Server varm med iskrem og salte peanøtter, ringle over eplekake med krem eller bare smugspis med skje bare fordi det er så sabla godt
Jeg driver fortsatt med denne kjøleskapsgrøten jeg. Forrige uke la jeg ut en oppskrift på smoothie med karamellsaus, og i går fikk jeg for meg at jeg måtte prøve denne sausen i en kjøleskapsgrøt også
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.