Innlegget Røkt Hyse med stekte poteter og spinat ble publisert på Mat og Vinnett. Denne gang hadde han med seg selvrøkt Hyse, som vi sammen lagde et fellesmåltid av
havsalt og pepper. Legg fisken på en ildfast form, krydre med salt og pepper. Fordel soltørket tomat, purre og timian på toppen, og drypp over med litt saft fra en sitron
Lofoten fiskeburger med torsk oghyse passer perfekt i denne ratatoilli-retten. Salt og pepper. Skjær opp tomat, squash og auberginne i en halv centimeter tykke skiver
Fjern skinn og evt ben, og skjær hysen i passelige biter. Og det er egentlig litt krise, jeg som hele tiden må ha det tilgjengelig hver gang jeg lager og spiser mat
Skrell rekene og rens fisken for skinn og ben. Legg fisk og reker i en ildfast form, og dryss på salt. Bland sammen presset hvitløk, karri, tomatpurè og fløte og hell det over fisken
Hjemmelagde Fiskekaker er kjempegod og sunn hverdagsmiddag. Ungene mine elsker fisk i alle former, men mange barn liker gjerne best bearbeidet fisk, og da er fiskekaker et sunt og godt alternativ
Ha egg, hvitløk og sennep i en høy smal bolle, legg oljen oppå. Nå kan du bruke en stavmixer, sette den helt ned i bunnen og kjøre den sammen, mens du løfter stavmixeren oppover slik at den blir blandet godt fra bunnen og oppover, smaksett med salt
Det hadde de ikke, men i stede kom jeg ut med to kilo med flott hysefilet. I stede for melk brukte jeg laktosefri fløte og vann, det gjør at fiskekakene ikke blir så brune som vanlig, laktosen i melken er sukker som karamelliserer seg så det man steiker blir mer brunt
Barna liker også dette, dessuten er det viktig at vi alle spiser mer fisk. Smelt margarin i kjele, rør inn hvetemel og spe med litt og litt melk om gangen
Du kan bruke hvit fisk som hyse, lyr, torsk eller sei. Det høres jo litt avansert ut… Fra å være en fisk som svømmer i kaldt saltvann til og ende opp som en rund, gylden, saftig, lekker og smakfull fiskekake
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.