Helstektkylling er et skikkelig barndomsminne for min del. Men med noen av bestemor sine triks og mine egne favorittkryddere tar det kun en time å lage en deilig, saftig kylling, med sprøtt skinn og deilig tilbehør
Kle kyllingen med hvitløksbåter og rosmarin og gni den inn med en deilig marinade av honning, sitron og smør, og stek sammen med hele persillerøtter, poteter, hvitløk og sitron
En dæsj olivenolje og en dæsj frisk sitron over kyllingen. En nydelig søndag vi har, her i nord er det bra med blåst, men med finnlandshette og høyfjellslue med klaffer merker jeg ikke vinden
Kvier du deg til å tilberede en hel kylling er det forståelig, det gjorde jeg også første gang, men egentlig er det ikke vanskelig i det hele tatt, det er bare å sette igang
Å helsteke kylling er både godt og enkelt. Denne gangen valgte jeg å fylle den med appelsin, men det smaker også deilig med en appelsinsaus i stedet for eller i tillegg til å fylle den
Knallrød, nystekt, strø og saftig helstekttandoorikylling. Det ble kyllingens skjebne og min fest. Jeg hadde lenge hatt lyst på noe hjemmelaget indisk – og plutselig slo svaret ned i meg som et lyn
Jeg går i ferskvaredisken og ber om å få en rå, ferdig marinert kylling. Oppskrift på salaten, se under salater og grønnsaker som tilbehør, Salanovasalat
Så smurte jeg inn hele kyllingen med lime, og la resten av limen inni skrotten. Det virker som at butikker aller helst vil selge deg dem ferdiggrillet og smakløse
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.