Ei god suppe som varmer og girnæringtil kropp og sjel, er en god ting å lage. Vinterenslipperikke helt taket her på Østlandet, og denne uka har vi hatt kaldt og ufyselig vær med snø og regn
Spice up your life, sang Spicegirls en gang itiden, og det kan man så absolutt ha glede av nå som dagene blir kortere, kulda setter inn og energien daler litt
For mange herrenes år siden, flere år enn jeg liker å tenke på, holdt jeg en sommertiliProvence. Dels var Pierre Magnan en utroligspirituell og morsom mann, dels var maten helt fantastisk
Høns tilmiddag. Safran gir en nydelig anderledes smak, mild men rik på smak, og en nydelig farge. Viste du at safran er verdens dyreste krydder så dette er smaken av luksus
Bør helst ligge natta over. Skjær grønnsakene iterninger. Kokes i krafta. Tilsett nytt vann og litt salt. Kokes for seg selv og tilsettes suppa når grønnsakene er ferdig kokt
Ha krydder på skinkebiffene og grill dem raskt på sterk varme ca. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, legg over lokk og la dem ettersteke i ca
Herbes de Provence er en krydderblandingsom består av tørkede urter typiske for Provence. Provence er en historiskprovinsisørøstligeFrankrike mellom elven Rhône, Middelhavet og Alpene
GoogleFacebookPinterestTwitterSkriv utE-post For å lage en porsjon provence salt bruker jeg ca. Man bruker de urtene man vil, tørker, maler og blander med salt
Bruk en olje som tåler varme, for eksempel solsikkeolje, og start med høy temperatur. Lammecarre med urtecrust, persillerotkrem, provence potet Laurette, rødvinsaus, dulcitatomater og sprøstekt champignon
IProvence slynger veien seg somsti og landsbyveier mellom røde klipper, i fredede eikeskoger, forbivinmarker, gjennom søvnige landsbyer og nær noen av Frankrikes mest interessanteminnesmerkeri form av klostre, katedraler, basilikaere og huler
Skjær squash på langs med en ostehøvel, forsøk å få så tynne skiversommulig, legg skivene på en stekepanne med en klatt smør, og stek squashskivene et par minutter på middels varme
Jeg drømmer meg "hjem" tilProvence. På denne tiden av året lengter jeg mot lyse tider og varme dager. Til søndagens loppemarkeder, til rusletur iAix-en-Provence og dagstur ivinmarkene
Skal du tilProvenceisommer. En rett som hjemsøker oss i gode drømmer, er brioche med fersk foie gras, og saus av kraft, fløte, vanøtter og morkler … og foie gras
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.