Hei. Denne gule kaken (suksess kake) er bare sååå god og bytter en sukker med annen søtning som feks sukrin så blir det en litt sunnere versjon som kan den nytes med bedre samvittighet også på mørke høst dager
Prep Time. Cook Time. Serving. Print. Ingrid Jurs. Ingredients. Instructions. Skrap ut frøene fra flaskegresskaret og bruk en stødigknivtil å kutte vekk det tykke skallet
Her kommer en liten tyvstart og tipstilkjøttfri mandag. Jeg valgte den langsomme varianten ved å bløtlegge erter kvelden før, men også den enkle ved å bruke den frosne lapskausposen med grønnsaker
Inspirert av den flotte bloggen “Den gode greske smaken“, som nylig hadde et innlegg om Revithia – kikertsuppe, prøvde jeg meg på en suppe basert på gule splitterter
Del tomatene ifire. Hakk agurk, løk, selleri, hvitløk og paprika. Legg i en bolle og tilsett oljen. Bland til ønsket konsistens - smak til med salt og pepper
Denne suppen føyer seg inni rekken av iherdige forsøk på å få i seg nok fisk. Fisk og skalldyr er kanskje det eneste som er dyrt i dette landet – de importerer gjerne laks fra Norge, fryser den ned til blekrosa blokker og selger det for trippelpris
Her kan man virkelig lage god mat for slunkne lommebøker. Legg en pakke tørre gule erter i bløt, ha en stor skål og ha dobbelt mengde vann på, la den stå natten over/eller fra morgen tilettermiddag
Gul ertesuppe er et fintbarndomsminne. Og da hadde vi mange ganger pannekaker til dessert etterpå. Viktig å planlegge litttidiforveien, da ertene skal være i bløt natten over
Gul ertersuppe er en sjelden gjest hos oss, men jammen er det godt med den gammeldagse husmannskosten av og til, man må bare huske på å legge i vann ertene kvelden før
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.