Jeg synes ofte det smaker litt kjipt, rett og slett. Derfor er det med stor glede at jeg kan dele oppskriften på dette saftige og smakfulle bananbrødet som er søtt uten sukker og ikke tilsatt hverken smør eller olje
Bli inspirert av det du har i kjøleskap eller i kjøkkenskuffen og elt det inn i deigen. Her er en variant jeg lagde av det vi hadde hjemme og som ble kjempegode
Ingenting lukter veleller smaker så Godt som nybakt BrødSe så Enkelt og RasktLirosa lagerSuntGodtGrovtHeimbakt Brødi en FeiDeigen lages i KjøkkenmaskinLitt Gjær, Salt og en smule SøttHonning eller Sirup etter hva jeg harLitt God Matolje, og VæskeJeg beregner 5 dl Væske pr. 2 liters BrødFormVæsken består stort sett avYoghurt eller KulturmelkBlandet med Lunkent VannKjøkkenmaskina får Kjøre og GåMens Jeg heller påKorn, Gryn, Mjøl, Nøtter, Kli og FrøIngrediensene kan variere fra gang til gangDeigen skal være litt løsere enn når den skal KnasSå får den Heve til dobbel størrelseEtter det, kjøres deigen ned, 3-4 minutterMens den øses opp i flere eller kun ei BrødformJeg liker veldig godt Silikonbrødformene mineLirosa har to stykk, fra TupperwareHvis hun baker FlerBenytter hun ordinære BrødformerSom er ikledt BakepapirBrøddeigen Klemmes nedMed ei SkjeSom fuktes med VannDa blir det ikke det GrannKliss Klass i det hele TattSå får Brødene Heve til de når til kantenPå forma OppSvitsj inni Forvarmet Ovn170 grader på Varmlufteller 190 grader i Vanlig StekeovnDer stekes de en snau Times Tideller 50 minutter for å være NøyaktigNå skal du høre Hemmeligheten minMed SilikonformeneDe skylles nemlig hver eneste gangI kaldt Vann etter stekingenDeretter Vaskes de i varmt ZalovannOg Skylles og Tørkes SelvfølgeligSå er de klare til neste GangØnsker du ikke å eksperementereSå finnes det hos Kvardagskost flereGode Oppskrifter på Ordentlig BrødSom Godt kan benyttes som UtgangspunktNå gjenstår Bare å Ønske Værsågod og VelbekommePå Kjøkkenbenken min står nybakt brød for hele uka Skal bare avkjøle dem litt før de får plass i Fryseren, gitt
Jeg hadde vært borte fra jobb etter min første omgang med forkjølelse, og skulle innom å hilse på Vibeke og Adrien som er en av de kollegene jeg snakker mest med på jobb
Disse er sunne og gode, og helt uten mel, nøtter og sukker. Rør inn egg og kesam. La deigen stå og svelle i ca 5 minutter. Bruk en spiseskje fuktet med vann, og form passe store rundstykker, som du setter på en bakepapirkledd plate (jeg fikk 9 stykker)
Full av deilig smak av ost, urter og hvitløk og helt nydelig å se på. Denne ukens oppskrift er fra dyktige Amanda, som er en australsk/italiensk kokk med bloggen Chew town
Heisann, håper det står bra til, og at dere har hatt en fin uke og helg så langt. Tenkte jeg ville bytte ut deler av hvetemelet med havremel ,og det ble kjempegodt
Bruk gjerne det melet og de frøene du har tilgjengelig, men bruk størsteparten grovt/sammalt mel. Eltefrie brød og rundstykker er veldig enkelt (og temmelig genialt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.