Laks og ørret er fet fisk som krever mye syre og friskhet av saus og/eller tilbehør. Legg laks og asparges i en ildfast form og dryss over sjalottløken, smør, salt og pepper
Det krever bare litt planlegging med laksenellers er dette stort sett plankekjøring. Hell creme fraiche opp i en bolle eller beholder, tilsett pepperroten
Et godt brød eller et flatbrød er aldri feil til gravetlaks. Det er en deilig forrett, til et koldtbord eller rett og slett som følge til et godt glass hvitvin eller prosecco
Ingredienser 1 side laks med skinn 3 ss salt 5 ss sukker 2 ss nykvernet sort pepper Rikelig med grovhakket dill 5 ss akevitt (eller etter smak) Fremgangsmåte Kvern litt [. ] 1 side laks med skinn
Laksen pakkes i al-folie og legges forsiktig i en plastpose eller på et fat hvor væsken kan samles. Hvis man har det travelt, og vil lage hurtigutgaven av gravetlaks, skjæres den rå laksesiden i tynne skiver og skivene vendes i salt- og sukkerblandingen
I tillegg til salt, brukes som regel en eller annen form for urter som f. Akkurat slik har det seg med denne oppskriften på deilig gravetlaks med rødbete og pepperrot
Form til åtte burgere, det enkleste er og forme burgeren og legge den rett i panna eller på grillen. Eller legg dem på grillen på smurt aluminumsfolie og grill dem noen minutter på hver side
skrell potetene og kok dem møre/ eller bruk gårsdagens middag. legg potetene i bunnen av en ildfast form, legg så på brokkolien å legg Laksen på toppen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.