Om dagen befinner jeg meg like ved Hamar med familien til mr. Det er skikkelig bondelandet, med vaiende kornåkre, bondegårder og flust av juliblomster i veikanten
Når jeg lager gjærdeig, pleier jeg ofte å kaldheve den hvis jeg planlegger bakst neste dag. Den er veldig god å jobbe med, og anbefales absolutt dersom barn skal bake
Her prøvde jeg på nytt samme oppskrift, men byttet ut sukkeret meddruesukker. Prøvde å lage brownies med sukrin for en stund siden, og den ble rett og slett forferdelig, både på smak og konsistens
Her er det igjen fruktosefri bakst, denne gangen erstattet jeg vanlig sukker meddruesukker i kaka. Oppskriften kan like godt lages med vanlig sukker og melis dersom fruktose tåles
Alt blandes sammen med maskin, og eltes godt. Har brukt en deigskrape med sikk-sakk-mønster på siden, som jeg har presset ned på toppen av stengene før steking for å pynte de litt
Kaken er laget på gjærdeig og fylt med godsaker som vaniljekrem og deilig smørkrem. Gjærdeig. Den egner seg godt til frysing, men som med all gjærbakst smaker den absolutt best nystekt
Disse bollene er supre som de er, men også et godt utgangspunkt for kaker og kringler medgjærdeig. Dessuten – hvis man har problemer med glutenintoleranse, så vil spelt være ett bedre alternativ
Den er faktisk et av de bedre valgene i chipshylla og er potetbasert(potetpulver og potetmel), men den inneholder også salt aromaer(med kjøtt), druesukker, maltodekstrin og smaksforsterker(natriumglutamat)
Du skal lage vanlig gjærdeig. Jeg bruker kjøkkenmaskin med den flate vispen (spade. Snu de ferdigsteke bollene i melis eller sukker med en gang de er stekte
#skolebrød #hjemmelaget #heimebaka #skoleboller #gjærdeig #vaniljekrem #bakst #melisglasur #purker. Håper jeg med dette kan friste deg til ei bakeøkt på kjøkkenet, gode blir de
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.