Paier/Terter. Den franske vaniljekremen "crème pâtissière" smaker nydelig sammen med friske jordbær, som blir ekstra søte og vakre når de glaseres med smeltet eplegelé
Jeg er her sammen med en venninne av meg og vi skal kose oss litt i byen hele dagen. Vi skal blant annet besøke Haga med sine koselige cafeer her i Gøteborg
Til mørdeien smuldres smøret inn i melet sammen med melis, vaniljesukker og salt. Så steker man deigen i en passende form "blindt" - det vil si, man legger et stykke aluminiumsfolie over deigen og fyller formen med f
Et lite livstegn… Det begynner så smått å gå seg til etter sommerens utskeielser på aktivitetsfronten, og jeg begynner så smått å få litt mer bakekrefter å rutte med
Sverre Sætre Prosjektet | det store kakeprosjektet
Karamelliserte epler med sprø deig. Server med vaniljesaus eller vaniljeis. _rips_med_hjemmelaget_. . Det er tid for epler og på selveste epledagen laget jeg denne herlige eplekaken
Paier/Terter. Jeg lagde denne gangen også plommeterter der jeg la halve, gule plommer (mirabelle-plommer) oppå gult plommesyltetøy og pyntet med valnøtter (se oppskrift på "Tarte aux mirabelles (Fransk terte med gule plommer)")
Som regel føretrekkjer eg ei skål med skogsbær framfor sjokolade eller ein annan dessert. Men av og til fristar det meir å eta ein dessert med blåbær i, eller kanskje til og med ei blåbærkake
Det beste med disse bildene er at de overhodet ikke lyver. Desserten var fantastisk (sitronpai med marengs, krem og karamell) og utsikten og selskapet var over middels flott
Man kan også kjøpe Tart cherry snacks som er steinfrie her dersom du ikke har en nabo med store surkirsebærtre som bare venter på årlig invadering av supermat-jegere
Paier/Terter. Mirabelle-plommer er søte og gule og er kjempefine å bake med. Her har jeg laget en nydelig fransk terte med disse plommene, som både smaker deilig og ser vakker ut
Rør det godt sammen i sjokolade/smør-blandingen. Disse Brownies er fylt med rosiner, hasselnøtter, valnøtter, havregryn, og med deilige kirsebær som har ligget i kirsebærsaus
Jeg tok meg litt friheter med denne nasjonalskatten, og lagde en litt annereldes variant. 1/4 ts malt ingefær. 1/4 ts malt muskattnøtt. Kjør alt i en kjøkkenmaskin, eller kna det sammen med hendene, form små kjøttboller og stek alle i stekepanna med 10 gram smør (kan sløyfes, men gir veldig god smak, og fordelt på alle kjøttbollene blir det ikke mye smør å snakke om per stykk. Kok opp 3 dl vann med 2 buljongterninger (jeg brukte hønsebuljong) Når du har fått ei fin stekeskorpe på kjøttbollene har du alle oppi den kokende buljongen og lar de koke i noen minutter, til de er gjennomkokte. 1/4 ts malt ingefær. 1/4 ts malt muskat
Paier/Terter. Jeg lagde denne gangen også pæreterter der jeg la pæreskiver oppå pæresyltetøy og pyntet med valnøtter (se oppskrift på "Tarte aux poires (Fransk pæreterte)")
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.