Til to voksne, trenger du litt over 1 kg fisk, i urenset vekt
500 gram
ukokt og fersk calamari
300 gram
ukokte og ferske reker
300 gram
ansjos, fersk
1,5 liter
solsikkeolje til frityr
500 gr
hvetemel
Havsalt
Instruksjoner
Start med å rense blekksprute. Ta ut benet inni den og klipp vekk munnen. Vask den inni og utenpå. Klipp den i ringer. Rekene skal være ukokte og hele. Ansjosen renser du ved å knekke nakken bakover samtidig som du kniper litt forsiktig på sidene av kjakene. Da følger hele innmaten med også.
Ha den ferdig vaskede og rensede fiskematen i et dørslag og sett det i en bolle, så det kan stå en times tid å renne av seg.
Ha hvetemelet, helst type 00, i en litt romslig bakebolle. Tilsett den avrente fiskematen og vend det godt i melet, så de får et jevnt og tynt lag med mel.
Klargjør og dekk et fat eller en stor tallerken med et tykt lag kjøkkenpapir til den ferdigstekte fisken.
Finn fram en vid, og litt høy kjele og ha i oljen. Varm opp til oljen bruser når du stikker en tannpirker av tre i den. Da er den klar.
Tilsett fisken, kun noen av gangen. La de steke til de er gyldne. Ha de over på kjøkkenpapiret, så de kan renne av seg. Kvern over havsalt.
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.