Friterte reker / blekksprut / fersk ansjos
camillasmatblogg
camillasmatblogg

Friterte reker / blekksprut / fersk ansjos

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Til to voksne, trenger du litt over 1 kg fisk, i urenset vekt
  • 500 gram ukokt og fersk calamari
  • 300 gram ukokte og ferske reker
  • 300 gram ansjos, fersk
  • 1,5 liter solsikkeolje til frityr
  • 500 gr hvetemel
  • Havsalt

Instruksjoner

    Start med å rense blekksprute. Ta ut benet inni den og klipp vekk munnen. Vask den inni og utenpå. Klipp den i ringer. Rekene skal være ukokte og hele. Ansjosen renser du ved å knekke nakken bakover samtidig som du kniper litt forsiktig på sidene av kjakene. Da følger hele innmaten med også.

    Ha den ferdig vaskede og rensede fiskematen i et dørslag og sett det i en bolle, så det kan stå en times tid å renne av seg.

    Ha hvetemelet, helst type 00, i en litt romslig bakebolle. Tilsett den avrente fiskematen og vend det godt i melet, så de får et jevnt og tynt lag med mel.

    Klargjør og dekk et fat eller en stor tallerken med et tykt lag kjøkkenpapir til den ferdigstekte fisken.

    Finn fram en vid, og litt høy kjele og ha i oljen. Varm opp til oljen bruser når du stikker en tannpirker av tre i den. Da er den klar.

    Tilsett fisken, kun noen av gangen. La de steke til de er gyldne. Ha de over på kjøkkenpapiret, så de kan renne av seg. Kvern over havsalt.

    Serveres med sitron og en frisk salat.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.