Fremgangsmåte Stek karbonadedeig sammen med hakkede tomater, grovhakket løk og krydder. Skjær en aubergine i skiver og stek i en tørr panne med litt salt over
Fredag og taco tenker du kanskje. Dette er den perfekte fredagsmiddagen. Onsdag kveld laget jeg denne fantastisk gode middagen, en blanding av enchiladas, fajitas, burritos og taco
Finn fram en ildfast form og smør den godt. Siden jeg ikke skal ut å gå "knask eller knep" på dørene til folk tenkte jeg å vise dere en oppskrift på en enkel Fredagsmiddag
Jeg vil ikke plukke grønnsaker fra en bonsaiplante på bordet foran meg med brente brødsmuler som etterlikner jord, hvor bonsaiplanten selvfølgelig ikke er kortreist selv om restauranten forfekter nærhet til jorden og kortreiste ingredienser fra kokkens egen hage
Smak til mer krydder, salt og pepper. Litt salt og pepper. Barn og voksne spiste godt og det var ingen vist å fryse ned de 4 siste. Oppskrift deig6 dl Hvetemel50 gram Gjær2 ss Sukker1 ts Salt70 gram Smør eller margarin5 dl Melk (Helst h-melk)1 stk Egg til penslingStep 1Legg alt det tørre i en bakebolle og varm melk og smør / margarin til 40 grader. Rør ut fersk gjær i det våte eller tørr gjær i det tørreStep 2Hell vesken over det tørre og elt deigen godt (5 minutter)Step 3Legg over et klede og sett deigen et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse Oppskrift fyll 600 gram pølse (røkt, wiener eller grillpølse)1 stk Vanlig løk2 ts Pizzakrydder eller oregano2 ts Paprikapulver2 stk Fedd hvitløk2 bokser Flodde tomater Olivenolje til stekingReven hvitostLitt salt og pepperStep 1Kutt pølsebiter, hvitløk og løk i små biterStep 2Fres pølsene, hvitløken og løken i olivenolje i en kjele på middels varme et par minutterStep 3Tilsett krydder ogflodde tomater og la blandingen koke til det er «tørt» ca 20 minutterDu skal koke det «tørt» fordi da vil ikke tomatsausen renne ut av hornene så lett når du steiker de. Step 1Del deigen i mindre emnerStep 2Kjevl et emne ut slik at den blir rund og tynn som en pizzabunn (ikke så tynn som italiensk men nesten)Step 3Del rundingen opp i 6 emnerStep 4Legg på 1 ss fyll og litt ost på hver bitStep 5Pensle kantene med egg og løft over og trykk ned som bilde viserRull så videre og knekk endene litt mot midtenStep 6Legg de på stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutterStep 7Pensle med egg og stø over litt oregano eller pizzakrydderStep 8Stekes på 190 – 200 grader i ca 15 – 20 minutter Her ser du bilde av de nystekte fylte hornene mine 6 dl
Likevel, en gang i blant, for eksempel til en god fredagsmiddag, må det være lov. Nå skal jeg ikke skryte på meg at denne dressingen er laget helt fra bunnen av, men jeg våger å kalle den hjemmelaget likevel
Perfekt til sunn fredagsmiddag. Ha i spinatbladene og stek til alt er mykt sammen med pepper og cayenne pepper, jeg brukte også tacokrydder uten salt fra iherb
Legg smultringene over på rist med papir under og la de dryppe fra seg fettet der. Fyll den helt opp med røre, så hjelper tyngdekraften til med å få deigen ut fra bunnen
Litt mer som en fredagsmiddag da igrunn, for herre-gud så godt det er. Jeg skal jammen meg tyvlåne flere oppskrifter fra henne og så dele de videre her på bloggen, så vær forberedt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.