Det var en kveld i hvor vi var på besøk hos et vennepar av oss som er over middels interesserte i mat og vin, og fikk servert verdens beste franskeløksuppen som vi noen gang har smakt
Franskløksuppe er virkelig en hjertevarmende rett, og. ikke å følge oppskrift når jeg lager løksuppe, det går mer på 'gefylen', men nå har jeg prøvd å skrive ned en versjon jeg liker veldig godt og som jeg synes passer perfekt til hverdag, helgekos eller når man skal ha gjester
Hell så over god kraft og krydder og la det simre på svak varme i minst en halvtime, gjerne lenger. Rør inn dijonsennep mot slutten og aller sist rører du ut arrowrot i litt vann og spe i
Franskløksuppe er en aldeles nydelig suppe, som varmer både kropp og sjel ♥. Denne passer helt perfekt, nå om høsten, når det blir kaldt i luften og løken er på sitt beste
Den må jo kunne sies å være den mest anvendelige og uunværlige grønnsaken av dem alle. Da er det viktig å ofte lage en stor porsjon løksuppe, gratinere den med deilig gruyère-ost, og invitere noen venner på en enkel men sabla god middag
For meg er løksuppe like fransk, tidløst og klassisk som den breton-stripete genseren. Med en trykkoker løftes smaken til nye høyder, og det på kort tid
Klump i halsen og tårer i fleng. Franskløksuppe. Len deg tilbake, og ta vare på de gode minnene. Tilsett løk og la den surre på svak varme under omrøring til løken blir blank, (løken skal ikke bli brun)
Franskløksuppe er vel en av de enkleste og rimeligste rettene som finnes. Likevel smaker retten kjempegodt, og suppen passer fint å servere som en lunch, som forrett, eller som en enkel kveldsrett
Denne fløyelsmyke potet ogløksuppen er rik på smak, men er samtidig lun og mild. Bakt rosenkål, bacon og valnøtter er perfekt topping og gir den et røft løft
F. r. a. n. s. k. l. ø. u. p. e. m. d. v. t. L. i. g. o. M. h. j. B. å. b. D. y. ,. J. f. G. P. æ. /. 4. 9. 0. 2. 3. 7. 1. -. 5. c. S. (. ). T. R. K. e l. d l
Ha alt i en ildfast form, ha over smeltet smør over potetene, krydder, dill, og hvitløkfeddene. Når det er ferdig, tas skallet av hvitløkfeddene og smør innholdet utover potetene
Løksuppe er det litt arbeid med, ikke minst at du må rense og skjære mye løk. Jeg glemmer aldri mitt første møte med løksuppe, en litt grå, kald og regnfull dag i Paris i en mørk bakgaterestaurant med rutete duker på bordene, lys i flasker og et ujevnt gyngende gulv, men løksuppen var aldeles nydelig - et måltid jeg aldri glemmer
Jeg har ikke laget løksuppe mange ganger, og det er ganske enkelt fordi jeg er en utålmodig person. Steke løk er tidkrevende om du skal få den rette smaken og konsistensen, og det passer meg dårlig å stå ved gryta så lenge
Dette må være den enkleste og billigste suppen du kan lage. Det tar litt tid å lage den, men til gjengjeld er den perfekt når det går mot slutten av måneden og det er lite penger igjen i kassa
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.