I dag tenkte jeg skulle dele min favoritt-oppskrift med dere. Focaccia smaker himmelsk godt -. Her har jeg laget en variant med fetaost - oliven og små tomater -
Brødet er ofte pyntet og smaksatt med krydder og grønnsaker som assosieres med pizza. Focaccia er populært både i og utenfor Italia, og blir nytt som en rett i seg selv, som tilbehør til andre retter eller til smørbrød
Dekk deigen til med plast og la den heve i ca 40 minutter på et lunt sted. Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca 25 x 35 cm). Dekk formen med plast og etterhev i ca 20 min
Når man lager klassisk, italiensk focaccia, legger man deigen i en langpanne, stikker hull i deigen med fingrene og fordeler over god olivenolje og masse urter
Durumhvete har større evne til å oppta fuktighet og gir dermed et lettere og luftigere bakverk. Som regel bruker jeg durumhvete eller annet spesialmel til focaccia, men det er ikke noe i veien for å bruke hvetemel heller
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.