enten Provence krydder, eller en blanding av rosmarin, timian, oregano, merian og/eller basilikum. Vi elsker å lage småretter i helgene som man kan dele, og det passer så godt med nybakt focaccia til
I dag tenkte jeg skulle dele min favoritt-oppskrift med dere. Focaccia smaker himmelsk godt -. Her har jeg laget en variant med fetaost - oliven og små tomater -
Brødet er ofte pyntet og smaksatt med krydder og grønnsaker som assosieres med pizza. Rosmarin. Focaccia er populært både i og utenfor Italia, og blir nytt som en rett i seg selv, som tilbehør til andre retter eller til smørbrød
Dekk deigen til med plast og la den heve i ca 40 minutter på et lunt sted. Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca 25 x 35 cm). Dekk formen med plast og etterhev i ca 20 min
Når man lager klassisk, italiensk focaccia, legger man deigen i en langpanne, stikker hull i deigen med fingrene og fordeler over god olivenolje og masse urter
Durumhvete har større evne til å oppta fuktighet og gir dermed et lettere og luftigere bakverk. Her har jeg kun brukt havsalt og rosmarin som topping, mens jeg andre ganger bruker for eksempel svarte oliven eller konfiterte tomater
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.