Syltet kål , svensk pizzasalat. Jeg har brukt 2 små hodekål1/2 papairka1 chilli5 fedd hvitløk1 ss hjemmelaget italiensk krydderblanding (Oppskrift finner du her)2 ts timian2-3 ss rapseoljeBland alt, og trøkk det tett tett oppi glassene. 2 dl eddik 7%4 dl sukker5 dl vann1 ts saltGi det et lett oppkok, hell det så over kåla i glassene til det blir så fullt at det renner over
Stekte gulrotstenger, kålrotstappe eller rødkål passer også godt til denne retten. Fleskog duppe er tradisjonell norsk husmannskost - smakfull, enkel og rask
Dei kokte kål av kjøt ogflesk, dei tilsette også erter og gryn frå eigen kålhage,. Ofte måtte karfolka hjelpe til med å hogge opp kjøt- og beinstykka som skulle i kålen
Skikkelig digg dipp til potetgull og grønnsaker med stekt flesk. Rødløk får noen minutter i kjele med smør og brunt sukker før det blandes sammen med rømme, smøreost og gressløk
Fleskog duppe tror jeg må være min favoritt-husmannskost. Skjær av eventuell svor på sideflesket. Kutt det i skiver og stek på høy varme i en stekepanne til det er gyllent og til fettet har blitt sprøtt
Når du skal koke kål, så trenger du egentlig bare kål, vann og litt smør. Smaken forandrer seg også litt fra når den er rå til den er kokt/dampet, så det er også noe å tenke på
Smelt smør i en stekepanne på medium varme og ha i den finhakkede kålen. Da har du plutselig et spennende, annerledes og perfekt tilbehør til fiskekaker, grillmat, hamburgere eller sandwicher
Del kålet i tynne skiver og ha det i den kokende laken. Kok opp vann, hvitvinseddik, sukker og salt. La det putre et par minutter før du siler av væsken og avkjøler til romtemperatur
sett på poteter til kokingstek flesket på begge siderSausen lages på fettet som er igjen etter steking av flesket, direkte i pannenrør inn mel og spe med melk, pass på så det ikke blir klumper
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.