1. Ha fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Bland det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring.
2. La det koke på middels varme i ca. 30 minutter til karamellblandignen tykner. Dobler du oppskriften, beregn 10-15 minutter lengre koketid.
3. Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til du når 121°C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok.
4. Når karamellen har riktig temperatur eller har bestått "dråpetesten", tilsett smør i terninger. Rør smøret godt inn i karamellblandingen.
5. Kle en liten langpanne form med bakepapir og hell karamellmassen forsiktig i formen. Se til at du ikke brenner deg. La karamellen avkjøle seg litt på benken før du setter den i kjøleskapet.
6. Snu formen på hodet, og hvelv ut den stive karamellen. Skjær opp i passelig store biter. Er karamellen litt hard, kan du la den stå ute en liten stund før du skjærer i den.
Oppbevares i kjøleskap. Innpakket i bakepapir eller cellofan
Fløtekarameller. 14. 12. 2015 kl. 16. 49 i. Blogg. Ingen kommentarer. Det er karamelltid, og hvert år må jeg lage karameller 2-3 ganger for de blir oppspist for fort
Dette er noen utrolig gode og myke karameller. Og da mener jeg GODE – jeg tror det er en kombinasjon av det brune sukkere, den kondenserte melken og vaniljen, uansett, hvis du skal lage karameller så prøv denne oppskriften
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!
Disse vaniljekaramellene blir så gode at det er vanskelig å ikke spise dem opp før jul. Vil du lage fudgekarameller tilsetter du bare hakket hvit sjokolade mot slutten
- Du må gjerne bruke vanlig kremfløte hvis du ikke vil lage laktosefri fløtekarameller. #hjemmelagetgodteri #laktosefri #fløtekarameller #glutenfri #påskegodt
I dag har jeg laget tradisjonelle fløtekarameller med smak av ekte vaniljefrø og Rooiboste. Karameller er noe av det enkleste å lage, men med så mange smakskombinasjoner og muligheter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.