Et godt tips er å bruke flere kasseroller når du skal koke opp vannet til pastaen. * Har du ikke hvitvin, kan du ta litt eplesidereddikk og blande ut med vann til du har noe som i syrlighet minner om hvitvin
Ferskpastamed saus av friske tomater, hvitløk og basilikumAv Arvid Nornes. 25 minutterDenne sausen er god om sommeren medferske, modne tomater. Ingredienser400 gr Pastafersk600 gr cherrytomater andre gode tomater kan også brukes1 fedd Hvitløk 8 ts Olivenolje Extra virgin1 liten bunt Basilikum frisk150 gr Parmigiano-Reggiano revet salt og pepper eller smakInstruksjonerKnus hvitløken og med flaten på kniven og fres den i pannen sammen med litt olivenolje og tomatene. Ha i grovhakket basilikum og resten av oljen og rør godtHa i den ferskepastaen og la den koke i 2-3minutter i sausen, ta den av varmen og ha i Parmigiano, spar noen til topping, og rør om. 400 gr Pasta
Du kan lage pastaenmed en gang – eller legg den i en pose i kjøleskapet til neste dag. Da blir den mye mer elastisk å jobbe med, men min erfaring er at smaken endrer seg ikke
Kjempe godt medpasta og fisk. Ha erter i fløtesausen og litt pastavann og la stå i et minutt. Varm opp fløten forsiktig sammen med hvitløk, ost, urter, salt og pepper
Kok pasta etter anvisning på pakken, i lettsaltet vann. Sil pasta, rør inn bacon og saus. Pasta carbonara har vært en livrett for meg siden jeg smakte "Pasta di Parma" da jeg var 13 år, men jeg fikk et helt annet syn når jeg lærte meg av tidligere kollega å lage skikkelig hjemmelaget pasta carbonara. - 200 gr fullkorn pasta- 3 skiver bacon, i terninger- 2 stk egg- 1 1/2 dl fløte- 30 gr parmesan- Sort pepper- 2 ts salt- 2 ss frisk basilikum, finhakket . - Kokkeliten 200 gr fullkorn pasta- 3 skiver bacon, i terninger- 2 stk egg- 1 1/2 dl fløte- 30 gr parmesan- Sort pepper- 2 ts salt- 2 ss frisk basilikum, finhakket
Tilsett så hakket løk og paprika og la surre to minutter sammen med kjøttet. Denne retten er etter inspirasjon fra min far, utrolig gode smaker og deilig kremete pasta
Sil av kokt pasta og vend inn i sausen sammen med persille. Pasta og pølse passer utrolig godt sammen. La surre på medium varme noen minutt før du har i hakket tomat, fløte og ost
Kok pastaen etter anvisning på pakken. I mellomtiden steker du grønnkålen i en panne med litt olje på middels varme, sammen med raspet hvitløk og et lite dryss havsalt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.