Det har vel vært nok sunne søtsaker på denne bloggen denne uka, men jeg forsvarer meg med at det kommer nyyydelig middagsoppskrift senere i dag, og hvem kan vel gå fordi palle på palle med Norske epler i butikken
Eller om man skipper sukrinen, kanel og kardemumme, og tilsetter litt salt, så har man en perfekt blini til løyrom og creme fraishe, eller litt spekepølse i biter oppå creme fraishe´n
Røren må være ganske tykk ellers vil den ikke feste seg på eplene. Legg en epleskive i røren om gangen, snu den rundt med en gaffel og legg den i stekepannen
Legg opp på tallerken med hjertesalat på brødet i bunn, epleskiver, brie og bacon på toppen. Er så heldig å få være med mannen min på jobbtur til Kragerø Resort
Legg en skive chevré på hver eplebit og dryss over timian, pepper, sukker og smør. Sett formen inn på rist midt i ovnen og stek ved 225°C i 5-10 minutter eller til eplet er bakt og osten er kremaktig
Legg så epleskivenepå kaken. sukker og kanel til dryss på toppen. Tips er å presse vaniljekremen ut av pakken på samme måte som med majones, da er det enklere å fordele den utover uten at det blir slike store "klatter"
Synes du kaken begynner å bli for mørk på toppen kan du legge over litt folie de siste minuttene. Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)Klikk for å dele på Google+(åpnes i en ny fane)Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)Klikk for å dele på Reddit(åpnes i en ny fane)
Legg først epleskiver langs den øvre kanten av langsiden på butterdeigsstripen. Legg epleskivene i sitronvannet (dette forhindrer at de mørkner i fargen)
Smør en brødskive med philadelphia naturell, ha noen epleskiverpå. Hvis du aldri har bakt eltefritt brød tidligere så anbefaler jeg å se denne video laget av Ina bak den flotte og inspirerende matbloggen Mat på bordet
Best å spise eplene som de er, men har du lyst på noe ekstra, kan kanskje denne paien friste. 1 Hakk mel, sukker og smør raskt sammen til smøret likner på flate erter. 6 Riv marsipanen på et rivjern ned i bunnen på den forstekte paien. 7 Dekk paien med tynne epleskiver og pensle med oppvarmet aprikossyltetøy
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.