Smaken av scampi, curry og fersk søt thai basilikum gjor denneretten til en stjerne. "Penang Goong" er en smakfull rett fra Thailand, som har en utrolig god og spesiell smak
Så sammen med deilige scampiog kamskjell ble det ett herremåltid du fint kan servere kongen. eller naboen, eller venner eller kjæresten eller bare rettogslett lage den om du er aldeles alene for den saks skyld
Rensscampiene, tre de på spyd og stek de i olje i en varm panne. Varm opp sataysausenog server. Det er vanligvis kylling satay som brukes oftest, men man kan godt bruke scampi
Første julekake ut er kokosmakronene. I mai i fjor tok jeg bilder og lagde julekaker til oppskriftsheftet for Bremykt Steke og Bake som var å finne i matbutikker i Norge
jeg har aldri lagd pasta ogscampi før ---igårmmmm. )her er det jeg brukte 300-400 g rå scampi (fryst) 1 pk fullkorns pasta 1 chili 2 fedd hvitløk 1 sitron persillecherry tomater ruccolaoljeJeg begynte med å tine ogrensescampi, hakket chili og hvitløkhelte en slump olje i en pose og tilsatte scampi + chili + hvitløk og lot det hvile i kjøleskapet en times tidDeretter kokes vann til pastaenbaguette stekes i ovnenog i stekepannen varmes olje til steking av marinerte scampi+cherrytomater etter noen få minutter i panna, tilsettes persille og ruccoladet hele blandes med ferdigkokt pastaog serveres varm med enliten sitronbåt og nystekt baguette. og så er det bare å kose seg 300-400 g rå scampi
Lag et snitt langs med ryggen på scampienog fjern den sorte strengen, hvis du bruker rå scampi. Bland chili, hvitløk, ingefær, nellik, kardemomme og masala godt sammen
Kok rekene i litt vann, til du ser de skifter farge. Legg dem til siden. 400 g rensetscampi, medium størrelse. 1/2 - 1 liten rød chili (avpass etter smak, den er sterk
Scampien blir bare bedre om du lar den marinere noen timer. Jeg har brukt litt mangochutney for å få en fin balanse mellom det syrlige fra appelsinenog krydderet, hvitløken er prikken over i-en
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.