Sikt inn resten av ingrediensene og rør til alt er godt blandet. Pisk egg og sukker sammen (ikke stiv eggedosis) rør inn gresskarpuree, olje og vanilla ekstract
Server det som pickles til all slags mat, men det passer spesielt godt til vilt. Gresskaret kokes kjapt i lake sammen med friske krydder som ingefær, chili, grønne kardemommefrø, fennikelfrø og kanelstang
Plutselig kom den nydelige høstværet til Sandnes. Og jeg hadde så lyst til å svare. (Jeg hadde i for mye karri, og det konkurrerte veldig med gresskarsmaken
Bland alt i en gryte og kok tilgresskarterningene er myke. Kok laken videre tilden blir litt seig. I mellomtiden drasser jeg digre gresskar hjem fra butikken, finner den største kniven jeg har, og kjører knivbladet som enFrankenstein inn i det stakkars hodet
Server gjerne med noe godt tilbehør, mendenneretten er faktisk overraskende mektig og mettende. Vi er allerede langt inne i oktober, og gresskar kan virkelig sies å være dennemånedens grønnsak
Jeg elsker alle de ulike formene, fargene og fasongene de kommer i, og alt man kan bruke dem til. Å rensegresskar er enenkel jobb, men kan fort bli litt grisete
Siden det snart er Halloween ble valget å utfordre trykkoker’n med gresskar og til å trylle fram en herlig suppe med inspirasjon fra Modernist Cuisine…
- Ha gelatinplatene i en skål med kaldt vann til de er myke. Ikke helt ferdig med gresskarenda. Denneoppskriften er uten egg, og er mer som en pannacotta med brent sukker på toppen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.