Ketchup er et must nå i grillseongen, og ellers i året for ketchupelskere. de to siste kan du droppe hvis du har barn som ikke liker litt smak, eller hvis du skal late som det er vanlig ketchup
Å lage ketchup er ikke vanskelig, og det blir utrolig godt. Nå skal det sies at jeg synes Heinz ketchup er helt fabelaktig, og det vil nok alltid stå en flaske i kjøleskapet mitt, men den hjemmelagede varianten knuser likevel Heinz så det holder
(I forrige innlegg fikk du oppskriften på min egen aprikoseddik) Bare husk å justere søtt og syrlig med krydder og urter slik at det smaker godt til det du skal ha det til
Jag tröttnar aldrig på fredagstacos. Tillbehören går självklart att variera härifrån till himlen, men de viktigaste tycker jag är rå lök, kladdig guacamole, köttfärs eller pull of pork, färsk chili eller syltad jalapenjo, majschips (som jag brukar krossa och lägga i tortillabrödet) och självklart tacosåsen
Avkjøles helt før bruk, og voila så har du hjemmelaget ketchup. Tar litt tid, men veldig enkelt. 1 boks moste tomater1/2 finhakket gul løk1 fedd finhakket hvitløk3 ss olje1/2 ts chilipulver1/2 ts paprikapulver1/4 ts allehånde1/4 ts kanel1 ss tomatpurè2 ss brunt sukker3 ss eplecidereddik Mos tomatene helt med en stavmikser Stek løk i olje til de blir gyldne før du tilsetter hvitløk og steker i 30 sekunder til
Eller om du er av typen som synes ketchup ikke hører til på bordet, endrer du kanskje mening. Når du først smaker denne vil du aldri mer ha ferdigkjøpt
Hei. I dag har jeg en reprise på disse godbitene til dere. Man skulle kanskje tro at det tar lang tid og er vanskelig å lage, men det er både raskt og enkelt
Full av inspirasjon dro jeg hjem og googlet oppskrifter på fermentert ketchup og strandet på denne egenkomponerte varianten som ble til ut fra det jeg hadde tilgjengelig og med fokus på de smakene jeg liker skal være mest fremtredende i ketchup
Høsten banker på døren, og årets plommer er forlengst moden på det lille treet vi har ute i hagen. Vi er ikke vant til å høste inn frukt, men måtte prøve oss på plommesyltetøy når det først kom så mye frukt som i år
Til jul skal jeg ha egenrøkt bacon fra frilandsgris (vi har kjøpt et stykke av farmen-grisen. Gleder meg som et barn til våren når jeg får kloa i store, feite torskerogn som jeg skal lage egen kaviar av
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.