Jeg lovet i mitt forrig blogginnlegg om «praised chicken», at jeg skulle dele suppeoppskrifter som kunne passe dersom du har igjen kylling eller hønsekraft.
Hjemmelaget, kjempegod, mettende og rask suppe etter skituren, det må jo være toppen av lykke?
Om du har lyst til å prøve denne oppskriften, så gjør du slik til 4 personer
Du trenger
1 liter
kyllingkraft evt. hønsekraft
150 g
risnudler eller vermicelli
200 ml
kokosmelk
3-5 cm
revet frisk ingefær
2 ss
fishsauce
1 rød
chili
1 ts
gurkemeie
1 ts
Tamarindpasta (innvandrerbutikk)
1 teskje
mørk brunt sukker
2 ss
limejuice
150 gram
kyllingkjøtt, gjerne rester etter ”praised chicken”
250 g
pak choi eller kinakål i tynne skiver. Pak choi får du kjøpt på Rema
IAsia, og spesieltiThailanderkokkene (husmødre som profesjonelle) veldig opptatt av at all mat skal ha enperfekt balanse mellom det søte, det sure, det salte og detsterke, de fireS'ene
Detteeren smaksopplevelse utenlike. Her om dagen laget jeg en helt himmelskgod suppe som fikk meg til å få følelsen av å ha kritthvitt sand mellom tærnene og høre bølgeskvulp
Det kan brukes til suppe og sauser, og giren mye bedre og rikerekraftennenferdigkjøpt buljong. Itillegg kan man kontrolleresaltinnholdetimotsetningtilferdig buljong
Godvarmende suppe, med godesmaker. Ingrediensenefinner du på alle matbutikker. Koriander. Fres de "harde stilkene" på vårløken og sjampinjongi olje ien gryte
Jeg pleier å henvise alle som spør, tildetteinnlegget, hos kraftmamma. Dette får du gjerne hos en bonde, slakterellerkjøtthandler, mendetligger også ifrysediskenienkeltebutikker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.