Druene er Rondinella, Corvina, Corvinone. Mørkerød på farge med en fantastisk duft av mørke bær, tobakksblader og med et fint hint av lær og plommer. Smaken har en fantastisk fylde, frisk med masser av kirsebær, vanilje og det lille udefinerbare som jeg bare elsker. Perfekt syre og sødme med en fin tannin. En elegant, rund ettersmak. Siden det er jul, så blir dette for meg, julens kosevin nummer ett. Meget bra kjøp.
Vinen er laget på 100% Pinot Noir. Fin klar rød farge. Nydelig duft av mørke bær som kirsebær og med fine hint av urter og bitte litt fat. Frisk og fyldig på smak. Samme kirsebær og urter som i duften. Virkelig god syre og sødme. Mild tannin. Bra ettersmak. En vin som vil passe bra sammen med både lyst kjøtt og fisk. Denne vinen er et bevis på at man ikke behøver å ta opp banklån for å få en riktig bra vin fra Burgund. Meget bra kjøp.
Vinen er laget på hundre prosent Poulsard. En drue som stort sett bare dyrkes i Jura. Fargen er elegant rød. Riktig bra duft av røde bær med et fint hint av litt frukt og urter. Frisk og fruktig på smak med en god munnfølelse. Lever fint opp til duften med en god balanse mellom syre og sødme. En riktig bra ettersmak. Passer fint sammen med lam og lyst kjøtt. Meget bra kjøp!
Gul med et grønt skjær på fargen. Elegant duft av sitrus, epler og et hint av petroleum og blomst. Klassiske dufter for en riesling. Smaken lever på lange veier opp til duften med en frisk fylde, perfekt syre og sødme og en ettersmak som man håper aldri skal ta slutt. En vin som kan brukes til lyst kjøtt, men også til latter og nytelse. En fantastisk vin.
En vin som er laget på den lokale drua Assyrtiko og som man stort sett finner på øya Santorini. Fargen er vanskelig å definere, men nærmest gyllenbrun. Den har en fantastisk duft som fyller hele rommet med tørket frukt, honning, melon og noe urter, når man åpner flasken. Det er nesten så man bare har lyst til å sitte og snuse. Smaken er fyldig med en fantastisk sødme. Men allikevel, føles den frisk. En smak som inneholder nøtter, honning, melon, tørket frukt og som er kanskje noe av det mest perfekte jeg har smakt når vi snakker om balanse mellom sødme og syre. Dette er en vin som går perfekt til visse oster og dessert. Bør serveres ved 16-17 grader Det blir produsert cirka 2500 flasker pr år. Så om du skal ha den optimale dessertvinen til jul, så plukk den med deg nå. En ekte løp og kjøp vin.
En ekte wow vin
Hundre prosent Sauvignon Blanc
En vin fra det legendariske vinåret 2015. Strågul på fargen med et aldri så lite grønt skjær. En fantastisk duft av vinbergsfersken, sitrus med hint av det spennende, lille udefinerbare. Smaken er tørr, men med flott fylde og fruktighet. Perfekt balansert syre og sødme. En lang og frisk ettersmak. En vin som passer perfekt til lyst kjøtt og lykkelige stunder. Meget bra kjøp. En vin som vil utvikle seg de neste 15-16 årene Gut Hermannsberg Steinterrassen Riesling Trocken 2014. Tyskland, Nahe. Pris kr. 299,- Poeng 92/100
Dennekaken her er hentet fra boken Slikkepott av Lise Finckenhagen og går under navnet konfektkake. Det er masser av mørk, deiligsjokolade i både bunn og topp
Uten å skryte – her er verdensbeste pizzasaus. Det å lage mye saus tar ikke så mye lenger tid enn å lage litt, men jeg sparer myyyye tid på å fryse ned
Hun er heldigvis en veldig klok og fornuftig fjortis som skjønte med en gang at et lavkarbo kosthold er absolutt denbesteveien å gå, men har imidlertid en mor (min kjære søster) som virkelig ikke liker å lage mat
Hjemmelaget Tiramisu - verdensbestedessert. Idag er det Lasagne dag her i huset så nå holder vi på å lage det til middag, mensidendet er søndag og helg så kommer en oppskrift på Tiramisu - en farlig god dessert
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.