Damp scampien hel i en fiskekjele. Ta av skallet på halen, fjern tarmstrengen ved å snitte langs ryggenog legg opp som på bildet.
Får du bare tak i små scampi, deler du dem på langs, tar ut paven og damper dem til det litt gjennomsiktige kjøttet skiftet farge til hvitt. Bare noen dråper olje over, og litt flaksalt. Server gjerne bruschetta med litt revet hvitløk og olje. Eller bare bruschetta brunet lysebrune i stekeovn.
Varm en stekepanne med olje på sterk varme, og stek currypastaen til den frigjør masse aromaer. Jeg synes pengan curry passer best, men rød eller grønn curry kan også brukes, og er godt å variere med
Så sammen meddeiligescampiog kamskjell ble det ett herremåltid du fint kan servere kongen. Stek scampi så de ikke er råe i midten og ha i sukkerertene det siste halve minuttet
Bruk gjerne mer krydderog du ønsker det, ogselvsaktde grønnsakene du har i kjøleskapet. Hadde olje på pannen og surret alt litt før jeg ogsåhaddescampien på, den trenger ikke mye steiking
Rens og vask blåskjellene, ha dem i en bolle med kaldt vann. Vi fulgte i all hovedsak oppskriften til Bent Stiansen fra hans veldig fine kokebok "Alene Hjemme", og følger hans oppfordring om at blåskjell kan du variere med så mangt av smaker
jeg har aldri lagd pasta ogscampi før ---igårmmmm. veldig godt ble det. )her er det jeg brukte 300-400 g rå scampi (fryst) 1 pk fullkorns pasta 1 chili 2 fedd hvitløk 1 sitron persillecherry tomater ruccolaoljeJeg begynte med å tine og rense scampi, hakket chili og hvitløkhelte en slump olje i en pose og tilsatte scampi + chili + hvitløk og lot det hvile i kjøleskapet en times tidDeretter kokes vann til pastaenbaguette stekes i ovnenog i stekepannen varmes olje til steking av marinerte scampi+cherrytomater etter noen få minutter i panna, tilsettes persille ogruccoladet hele blandesmed ferdigkokt pastaog serveres varm med en liten sitronbåt og nystekt baguette. og så er det bare å kose seg 300-400 g rå scampi
Kok rekene i litt vann, til du ser de skifter farge. Legg dem til siden. 400 g renset scampi, medium størrelse. 1 ss hakket koriander. 2 limeblader. 10 mynteblader. 1/2 - 1 liten rød chili (avpass etter smak, den er sterk
Vi har jobbet på spreng de siste dagene og sov for første gang i leiligheten nå i natt. scampi på grillspyd som smaker kjempegodt og er en super middag
Scampien blir bare bedre om du lar den marinere noen timer. Jeg har brukt litt mangochutney for å få en fin balanse mellom det syrlige fra appelsinen ogkrydderet, hvitløken er prikken over i-en
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.