Jeg har en stund gått å tenkt på innføre en fast oppskrift hver uke her på bloggen. Kutt opp løk, hvitløk, chili og ingefær, og stek det i olje til det blir blankt
tilsett gjerne litt finkuttet chili samtidig som du steker løk og hvitløk, eller tilsett litt chilipulver når du tilsetter spisskummen, koriander og garam masala
Tilsett garam masalaog kokosmelk mot slutten av koketidenog hakket koriander helt til slutt. Hovedingrediensen er kikerter, krydder og fyldig tomatsaus
Når chanamasalaen har kokt ferdig, og har blitt tykkere, sett kjelen ved siden av platen. Den er rask å lage, ogden er sterk, – spicy-, men ikke for sterk
Oppskrifta på chanamasalaen er inspirert av bloggenVeganMisjonens oppskrift, som du kan se her. VeganMisjonen er en fantastisk vegansk matblogg, som jeg anbefaler på det sterkeste
Chanamasala er enkjentog populær vegetarrett som stammer fra Pakistan og India. Ideelt sett bruker man fersk ingefær og koriander, men på en travel hverdag har man kanskje ikke alle verdens urter og krydder tilgjengelig
Inspirasjon til denneoppskriften har jeg fra TV-kokkenogkokebokforfatteren Lorraine Pascale. Jeg har blant annet byttet ut kremfløte med kokkosmelk for et sunnere alternativ og kylling med scampi
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.