Sjokoladebrownies:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt mørk sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Visp eggene lett sammen med sukkeret (OBS: du skal ikke piske eggedosis). Bland inn sjokoladesmøret. Sikt sammen kakaopulver og hvetemel og rør inn dette så du får en tykk, glatt sjokoladedeig. Hakk lys kokesjokolade i grove biter og bland inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm) og smør den jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Kaken skal fortsatt være litt bløt i konsistensen. La kaken avkjøles i langpannen og sett langpannen i kjøleskapet til dagen etter.
Karamell:
Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt. Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan røre rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen. Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt etter litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i 5-7 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter:
Ta både kake og karamell ut av kjøleskapet et par timer før servering. Løft kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret fra undersiden. Legg kaken på en fjøl eller lignende. Smør karamellen utover kaken når den har fått passe smørekonsistens. Dryss på litt maldonsalt og del kaken i firkanter.
Det resulterte i knall gode og sunne brownie muffins medkaramell og hakket sjokolade. Jeg har tatt meg selv i nakken flere ganger, brukt viljestyrken for alt jeg har og kjørt på med eksamenspuggingen
Det er få ting som slår kombinasjonen fudgy brownie med salt karamell. La kjøkkenmaskinen med eggedosis gå på lav/medium hastighet, og tilsett smør-og sjokoladeblandingen
Denne brownien med salt karamell- og peanøttglasur, må dere bare lage med en gang. Jeg våknet allerede klokken syv i morges og satte igang med min faste bakerunde
Har prøvd mange typer brownies, men finner ikke helt den jeg er fornøyd med. Brownies. Pisk lett inn eggene sammen med vannet (jeg pisket dette sammen litt først,så helte jeg)
Server gjerne browniesen sammen med en kule vaniljeis. Tidligere denne uken la jeg ut en deilig mørk sjokoladekake laget med portvin og med myk karamell mellom lagene
I dag ble det browniesmedkaramell inni. Start med å lage karamellen. Hell halvparten av røren i kakeformen , legg oppå karamellen og hell over resten av røren
Oppskrift på brownie med peanøtter og karamellsmak. Mos bønnene og bananen med en stavmikser. Iselin Oppskrift på brownie med peanøtter og karamellsmak
Men kaken er rett og slett som beskrevet en brownies i bunn med ett lag cookiedough på toppen som igjen er toppet med cashewnøtter, blåbær og karamellsaus
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.